0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
300 g ražanog brašna
100 g kukuruznog brašna
100 g pšeničnog brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
100 g susama
100 g semena lana
50 g semenki suncokreta
50 g semenki bundeve
2 kašike čija semenki
200 ml ulja
200 ml piva ili belog vina
U vanglicu staviti ražano, kukuruzno i pšenično brašno, C prašak za pecivo, sve vrste semenki i zamesiti sa uljem i pivom.
Ukoliko je testo tvrdo dodati malo mlake vode i ostaviti da stoji 30 minuta.
Odstajalo testo razvaljati oklagijom i vaditi modem ili seći štanglice, stavljati u pleh i peći 15 minuta na 180 stepeni.
U vanglicu staviti ražano, kukuruzno i pšenično brašno, C prašak za pecivo, sve vrste semenki i zamesiti sa uljem i pivom.
Ukoliko je testo tvrdo dodati malo mlake vode i ostaviti da stoji 30 minuta.
Odstajalo testo razvaljati oklagijom i vaditi modem ili seći štanglice, stavljati u pleh i peći 15 minuta na 180 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.