0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
2 ravne kašike masti svinjske
200 g sitnog sira
100 ml jogurta (kiselog mleka)
1 C prašak za pecivo
brašno
1 jaje
soli po ukusu
susama za posip i soli
Mast, brašno, sir, C prašak za pecivo, jogurt i so dobro umesiti i napraviti testo koje je fino, mekano, da se ne lepi za ruke.
Ne treba da odstoji dugo, jedno desetak minuta, razviti ga na debljinu prsta i nožem seći i praviti štanglice.
Štanglice poređati u pleh sa pek papirom.
Premazati sa ulupanim jajetom štanglice, posuti ih susamom i solju.
Peći u rerni na 220 C dok ne porumene.
Mast, brašno, sir, C prašak za pecivo, jogurt i so dobro umesiti i napraviti testo koje je fino, mekano, da se ne lepi za ruke.
Ne treba da odstoji dugo, jedno desetak minuta, razviti ga na debljinu prsta i nožem seći i praviti štanglice.
Štanglice poređati u pleh sa pek papirom.
Premazati sa ulupanim jajetom štanglice, posuti ih susamom i solju.
Peći u rerni na 220 C dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.