burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Slane štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

2 ravne kašike masti svinjske

200 g sitnog sira

100 ml jogurta (kiselog mleka)

1 C prašak za pecivo

brašno

1 jaje

soli po ukusu

susama za posip i soli

Slane štanglice

Koraci pripreme

Mast, brašno, sir, C prašak za pecivo, jogurt i so dobro umesiti i napraviti testo koje je fino, mekano, da se ne lepi za ruke.

Ne treba da odstoji dugo, jedno desetak minuta, razviti ga na debljinu prsta i nožem seći i praviti štanglice.

Štanglice poređati u pleh sa pek papirom.

Premazati sa ulupanim jajetom štanglice, posuti ih susamom i solju.

Peći u rerni na 220 C dok ne porumene.

Naši proizvodi

Slane štanglice

Koraci pripreme

Mast, brašno, sir, C prašak za pecivo, jogurt i so dobro umesiti i napraviti testo koje je fino, mekano, da se ne lepi za ruke.

Ne treba da odstoji dugo, jedno desetak minuta, razviti ga na debljinu prsta i nožem seći i praviti štanglice.

Štanglice poređati u pleh sa pek papirom.

Premazati sa ulupanim jajetom štanglice, posuti ih susamom i solju.

Peći u rerni na 220 C dok ne porumene.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept