0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
500 g brašna
1 kesica (10 g) C suvog kvasca
2 kašičice šećera
1/2 kašike soli
250 ml mlake vode
50 ml ulja
5-6 kašika kečapa
1 jaje
1/2 čaše kisele pavlake
250-300 g šunkarice (sečene na tanke listove)
2-3 kašike majoneza
100 g maslaca ili margarina
U mlaku vodu (250 ml) sipajte C kvasac i šećer i ostavite da nadođe (zapeni). U nadošli kvasac dodajte 50 ml ulja.
Prosejte brašno (500 g) i umešajte u njega so (1/2 supene kašike). Zamesite testo od brašna i pripremljenog kvasca. Dobro ga izradite.
Ne čekajte da testo naraste nego odmah razvijte koru debljine 2-3 mm (tanko kao kad zavijate kiflice).
Umutite jaje sa kiselom pavlakom.
Razvučenu koru premažite tanko kečapom pa preko kečapa pripremljenom smesom od jajeta i kisele pavlake.
Odozgo naređajte listove šunkarice, ali sa malim razmakom. Isecite kvadrate oko listova šunkarice, a onda ih još podelite na pola.
Zavijte rolnice i poređajte u pleh (na pek papir ili dobro podmazan). Ostavite rolnice da narastu (nekih pola sata), pa ih onda premažite majonezom.
Pecite rolnice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta (zavisi od rerne i debljine rolnice). Vruće rolnice (čim ih izvadite iz rerne) prelijte sa malo otopljenog maslaca ili margarina.
U mlaku vodu (250 ml) sipajte C kvasac i šećer i ostavite da nadođe (zapeni). U nadošli kvasac dodajte 50 ml ulja.
Prosejte brašno (500 g) i umešajte u njega so (1/2 supene kašike). Zamesite testo od brašna i pripremljenog kvasca. Dobro ga izradite.
Ne čekajte da testo naraste nego odmah razvijte koru debljine 2-3 mm (tanko kao kad zavijate kiflice).
Umutite jaje sa kiselom pavlakom.
Razvučenu koru premažite tanko kečapom pa preko kečapa pripremljenom smesom od jajeta i kisele pavlake.
Odozgo naređajte listove šunkarice, ali sa malim razmakom. Isecite kvadrate oko listova šunkarice, a onda ih još podelite na pola.
Zavijte rolnice i poređajte u pleh (na pek papir ili dobro podmazan). Ostavite rolnice da narastu (nekih pola sata), pa ih onda premažite majonezom.
Pecite rolnice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta (zavisi od rerne i debljine rolnice). Vruće rolnice (čim ih izvadite iz rerne) prelijte sa malo otopljenog maslaca ili margarina.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.