burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Slane rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

1 kesica (10 g) C suvog kvasca

2 kašičice šećera

1/2 kašike soli

250 ml mlake vode

50 ml ulja

Za nadev:

5-6 kašika kečapa

1 jaje

1/2 čaše kisele pavlake

250-300 g šunkarice (sečene na tanke listove)

Za premaz i preliv:

2-3 kašike majoneza

100 g maslaca ili margarina

Slane rolnice

Koraci pripreme

U mlaku vodu (250 ml) sipajte C kvasac i šećer i ostavite da nadođe (zapeni). U nadošli kvasac dodajte 50 ml ulja.

Prosejte brašno (500 g) i umešajte u njega so (1/2 supene kašike). Zamesite testo od brašna i pripremljenog kvasca. Dobro ga izradite.

Ne čekajte da testo naraste nego odmah razvijte koru debljine 2-3 mm (tanko kao kad zavijate kiflice).

Umutite jaje sa kiselom pavlakom.

Razvučenu koru premažite tanko kečapom pa preko kečapa pripremljenom smesom od jajeta i kisele pavlake.

Odozgo naređajte listove šunkarice, ali sa malim razmakom. Isecite kvadrate oko listova šunkarice, a onda ih još podelite na pola.

Zavijte rolnice i poređajte u pleh (na pek papir ili dobro podmazan). Ostavite rolnice da narastu (nekih pola sata), pa ih onda premažite majonezom.

Pecite rolnice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta (zavisi od rerne i debljine rolnice). Vruće rolnice (čim ih izvadite iz rerne) prelijte sa malo otopljenog maslaca ili margarina.

Naši proizvodi

Slane rolnice

Koraci pripreme

U mlaku vodu (250 ml) sipajte C kvasac i šećer i ostavite da nadođe (zapeni). U nadošli kvasac dodajte 50 ml ulja.

Prosejte brašno (500 g) i umešajte u njega so (1/2 supene kašike). Zamesite testo od brašna i pripremljenog kvasca. Dobro ga izradite.

Ne čekajte da testo naraste nego odmah razvijte koru debljine 2-3 mm (tanko kao kad zavijate kiflice).

Umutite jaje sa kiselom pavlakom.

Razvučenu koru premažite tanko kečapom pa preko kečapa pripremljenom smesom od jajeta i kisele pavlake.

Odozgo naređajte listove šunkarice, ali sa malim razmakom. Isecite kvadrate oko listova šunkarice, a onda ih još podelite na pola.

Zavijte rolnice i poređajte u pleh (na pek papir ili dobro podmazan). Ostavite rolnice da narastu (nekih pola sata), pa ih onda premažite majonezom.

Pecite rolnice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta (zavisi od rerne i debljine rolnice). Vruće rolnice (čim ih izvadite iz rerne) prelijte sa malo otopljenog maslaca ili margarina.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept