0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
2 velike činije
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 velike činije
500 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašika brašna
1 čaša jogurta
1 kesica C praška za pecivo
1 čaša ulja
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
1 kesica susama
Kada prvo naraste, spojiti obe smese i dobro izmešati.
Zatim u to dodati oko 1,5 kg brašna, ostaviti da naraste, premesiti i nakon toga praviti kiflice.
Ne morate ih ostavljati da narastu pre pečenja zato što je ovo testo fenomenalno i mekane su i sutradan.
Po želji, pre pečenja možete ih namazati žumancetom ili posuti susamom.
Kada prvo naraste, spojiti obe smese i dobro izmešati.
Zatim u to dodati oko 1,5 kg brašna, ostaviti da naraste, premesiti i nakon toga praviti kiflice.
Ne morate ih ostavljati da narastu pre pečenja zato što je ovo testo fenomenalno i mekane su i sutradan.
Po želji, pre pečenja možete ih namazati žumancetom ili posuti susamom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.