burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 kiflica

Slane kiflice prazne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 kiflica

Sastojci

2 kesice C Suvog kvasca

1 kg brašna T500 meko

2 kašičice šećera

2 kašičice sitne morske soli

1 komad jaja + 1 žumance

250 g putera ili margarina

1 kašika maslinovog ulja

400 ml mleka + 1 kašika

200 ml vode

2 kašike susama

Slane kiflice prazne

Koraci pripreme

U dublju posudu sipati kvasac, dodati šećer, jednu kašiku brašna i toplu vodu. Promešati i ostaviti da se kvasac pokrene.

Dodati brašno, so, omekšali puter, mleko i jaje i sve umesiti mikserom, nastavci za testo, u kompaktno testo koje se odvaja od posude. 

Uvek ostavite 50 g brašna i mleka sa strane, pa dodajte ako bude bilo potrebno.  

Testo prelijte sa kašikom maslinovog ulja. Posudu pokrijte providnom folijom i ostavite da se testo duplira. Dužina stajanja zavisi od toplote prostorije.

Uskislo testo nemojte mesiti ponovo već ga samo kašikom malo pritisnite da padne. Pleh od rerne obložite papirom za pečenje. 

Rukom kidati komade testa, rastanjiti ih na dlanu u trougao i zamotati u kiflicu.

Kada popunite tepsiju, kiflice premažite žumancetom u koje ste stavili mleko. Kiflice pospite susamom i stavite komadiće putera na svaku kiflicu. Dodatno ih odozgo i posolite.
 
Ostavite da se odmore, a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni, ja koristim topli vazduh.

Stavite kiflice da se peku dok ne porumene oko 30 do 40 minuta, što opet zavisi od vaše rerne. 

Pečene izvadite i pokrijte kuhinjskim ubrusom da se prohlade. Posle nekih 10 minuta ih izvadite iz pleha. 

Poslužite tople, mada su mekane i ukusne i kada se ohlade.

Naši proizvodi

Slane kiflice prazne

Koraci pripreme

U dublju posudu sipati kvasac, dodati šećer, jednu kašiku brašna i toplu vodu. Promešati i ostaviti da se kvasac pokrene.

Dodati brašno, so, omekšali puter, mleko i jaje i sve umesiti mikserom, nastavci za testo, u kompaktno testo koje se odvaja od posude. 

Uvek ostavite 50 g brašna i mleka sa strane, pa dodajte ako bude bilo potrebno.  

Testo prelijte sa kašikom maslinovog ulja. Posudu pokrijte providnom folijom i ostavite da se testo duplira. Dužina stajanja zavisi od toplote prostorije.

Uskislo testo nemojte mesiti ponovo već ga samo kašikom malo pritisnite da padne. Pleh od rerne obložite papirom za pečenje. 

Rukom kidati komade testa, rastanjiti ih na dlanu u trougao i zamotati u kiflicu.

Kada popunite tepsiju, kiflice premažite žumancetom u koje ste stavili mleko. Kiflice pospite susamom i stavite komadiće putera na svaku kiflicu. Dodatno ih odozgo i posolite.
 
Ostavite da se odmore, a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni, ja koristim topli vazduh.

Stavite kiflice da se peku dok ne porumene oko 30 do 40 minuta, što opet zavisi od vaše rerne. 

Pečene izvadite i pokrijte kuhinjskim ubrusom da se prohlade. Posle nekih 10 minuta ih izvadite iz pleha. 

Poslužite tople, mada su mekane i ukusne i kada se ohlade.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept