0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
150 ml mleka
1 kesica C suvi kvasac
1/2 kafene kašičice šećera
1 kafena kašičica soli
30 ml ulja
400 g brašno T-400
1 jaje
70 g margarin
100 g sira
1 supena kašika kisele pavlake
1 žumance
malo susama
U mlako mleko dodati kvasac, šećer i jednu kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Polovini brašna dodati so, promešati, zatim dodati kvasac, ulje i jaje, i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo.
Ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste.
Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 dela. Jedan deo malo razvući i na njega narendati malo margarina, isto uraditi i sa drugim i sa trećim delom, stim što na četvrti deo ne stavljamo margarin.
Blago pritisnemo prstima i oklagijom razvučemo u krug.
Testo isečemo na 16 jednakih delova, na svaki stavimo kašiku pomešanog nadeva sira i kisele pavlake i uvijemo u kiflicu.
Ostaviti ih u plehu da odmaraju 45 minuta, pre pečenja premazati ih žumancetom i posuti malo susamom.
U mlako mleko dodati kvasac, šećer i jednu kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Polovini brašna dodati so, promešati, zatim dodati kvasac, ulje i jaje, i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo.
Ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste.
Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 dela. Jedan deo malo razvući i na njega narendati malo margarina, isto uraditi i sa drugim i sa trećim delom, stim što na četvrti deo ne stavljamo margarin.
Blago pritisnemo prstima i oklagijom razvučemo u krug.
Testo isečemo na 16 jednakih delova, na svaki stavimo kašiku pomešanog nadeva sira i kisele pavlake i uvijemo u kiflicu.
Ostaviti ih u plehu da odmaraju 45 minuta, pre pečenja premazati ih žumancetom i posuti malo susamom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.