burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Slane kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

150 ml mleka

1 kesica C suvi kvasac

1/2 kafene kašičice šećera

1 kafena kašičica soli

30 ml ulja

400 g brašno T-400

1 jaje

70 g margarin

Za nadev:

100 g sira

1 supena kašika kisele pavlake

Za premazivanje:

1 žumance

malo susama

Slane kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati kvasac, šećer i jednu kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

Polovini brašna dodati so, promešati, zatim dodati kvasac, ulje i jaje, i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo.

Ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste.

Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 dela. Jedan deo malo razvući i na njega narendati malo margarina, isto uraditi i sa drugim i sa trećim delom, stim što na četvrti deo ne stavljamo margarin.

Blago pritisnemo prstima i oklagijom razvučemo u krug.

Testo isečemo na 16 jednakih delova, na svaki stavimo kašiku pomešanog nadeva sira i kisele pavlake i uvijemo u kiflicu.

Ostaviti ih u plehu da odmaraju 45 minuta, pre pečenja premazati ih žumancetom i posuti malo susamom.

Naši proizvodi

Slane kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati kvasac, šećer i jednu kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

Polovini brašna dodati so, promešati, zatim dodati kvasac, ulje i jaje, i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo.

Ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste.

Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 dela. Jedan deo malo razvući i na njega narendati malo margarina, isto uraditi i sa drugim i sa trećim delom, stim što na četvrti deo ne stavljamo margarin.

Blago pritisnemo prstima i oklagijom razvučemo u krug.

Testo isečemo na 16 jednakih delova, na svaki stavimo kašiku pomešanog nadeva sira i kisele pavlake i uvijemo u kiflicu.

Ostaviti ih u plehu da odmaraju 45 minuta, pre pečenja premazati ih žumancetom i posuti malo susamom.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept