0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
600 g brašna
1 suvi C kvasac
1 C prašak za pecivo
1 dl ulja
1 kašika šećera
prstohvat soli
2 dl mleka
2 dl vode
2 jaja
po želji sir, salama, susam, kim
Mleko i vodu zagrejati, tek toliko da se razmuti kvasac,1 kašika šećera i malo brašna.
Kada kvasac nadođe sipati u već pripremljeno brašno u koje smo stavili prstohvat soli, ulje, C prašak za pecivo i 1 jaje.
Zamesiti glatko testo, ako se lepi za ruke dodati još malo brašna.
Testo odmah razvući, iseći, ko želi može staviti nadev po želji, sir, salama, a mogu biti i prazne.
Umutiti jaje i namazati kifle. Posoliti i posuti susam, kim, a može i samo so.
Mleko i vodu zagrejati, tek toliko da se razmuti kvasac,1 kašika šećera i malo brašna.
Kada kvasac nadođe sipati u već pripremljeno brašno u koje smo stavili prstohvat soli, ulje, C prašak za pecivo i 1 jaje.
Zamesiti glatko testo, ako se lepi za ruke dodati još malo brašna.
Testo odmah razvući, iseći, ko želi može staviti nadev po želji, sir, salama, a mogu biti i prazne.
Umutiti jaje i namazati kifle. Posoliti i posuti susam, kim, a može i samo so.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.