burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija30

Slane kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
30

Sastojci

Testo:

650 g Brašno tip 400

300 ml Mleko

90 ml Ulje

1 kesica C Suvi kvasac

1 kašika Sećer

1 kašičica So

1 komad Jaja

Fil:

200 g Sir

Pola čaša Kisela pavlaka (180g)

Premazivanje:

1 komad Jaja

2 kašika Mleko

Po želji Susam

Slane kiflice

Mekane, ukusne i pre svega jednostavne za pripremu. Mogu biti prazne, a mogu se filovati po želji. Ovog puta ja sam ih filovala sa sirom i kiselom pavlakom. Prijatno!

Koraci pripreme

1.

U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta kako bi se kvasac aktivirao.

2.

U posudu za mešenje razbiti jaje, a potom dodati so, ulje i mleko sa kvascem. Promešati.

3.

U smesu postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, po potrebi dodati još brašna.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.

4.

Testo ponovo premesiti.
Ostaviti na toplom i sačekati da naraste duplo.

5.

Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica. Svaku kuglicu istanjiti oklagijom kako bi se dobio krug. A krug iseći na 6 jednakih trouglova.

6.

Na dno svakog trougla staviti fil, koji je prethodno dobijen mesanjem drobljenog sira i kisele pavlake. Urolati i stavljati kiflice na pek papir u pleh.

7.

Ostaviti kiflice 20 minuta da rastu, a onda ih premazati razmućenim jajetom i mlekom. Odozgo posuti susam po želji.

8.

Peći na 200°C dok ne porumene.

Naši proizvodi

Slane kiflice

Mekane, ukusne i pre svega jednostavne za pripremu. Mogu biti prazne, a mogu se filovati po želji. Ovog puta ja sam ih filovala sa sirom i kiselom pavlakom. Prijatno!

Koraci pripreme

1.

U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta kako bi se kvasac aktivirao.

2.

U posudu za mešenje razbiti jaje, a potom dodati so, ulje i mleko sa kvascem. Promešati.

3.

U smesu postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, po potrebi dodati još brašna.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.

4.

Testo ponovo premesiti.
Ostaviti na toplom i sačekati da naraste duplo.

5.

Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica. Svaku kuglicu istanjiti oklagijom kako bi se dobio krug. A krug iseći na 6 jednakih trouglova.

6.

Na dno svakog trougla staviti fil, koji je prethodno dobijen mesanjem drobljenog sira i kisele pavlake. Urolati i stavljati kiflice na pek papir u pleh.

7.

Ostaviti kiflice 20 minuta da rastu, a onda ih premazati razmućenim jajetom i mlekom. Odozgo posuti susam po želji.

8.

Peći na 200°C dok ne porumene.

Autor

Danijela7
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept