1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
30
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30
650 g Brašno tip 400
300 ml Mleko
90 ml Ulje
1 kašika Sećer
1 kašičica So
1 komad Jaja
200 g Sir
Pola čaša Kisela pavlaka (180g)
1 komad Jaja
2 kašika Mleko
Po želji Susam
Mekane, ukusne i pre svega jednostavne za pripremu. Mogu biti prazne, a mogu se filovati po želji. Ovog puta ja sam ih filovala sa sirom i kiselom pavlakom. Prijatno!
U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta kako bi se kvasac aktivirao.
U posudu za mešenje razbiti jaje, a potom dodati so, ulje i mleko sa kvascem. Promešati.
U smesu postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, po potrebi dodati još brašna.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.
Testo ponovo premesiti.
Ostaviti na toplom i sačekati da naraste duplo.
Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica. Svaku kuglicu istanjiti oklagijom kako bi se dobio krug. A krug iseći na 6 jednakih trouglova.
Na dno svakog trougla staviti fil, koji je prethodno dobijen mesanjem drobljenog sira i kisele pavlake. Urolati i stavljati kiflice na pek papir u pleh.
Ostaviti kiflice 20 minuta da rastu, a onda ih premazati razmućenim jajetom i mlekom. Odozgo posuti susam po želji.
Peći na 200°C dok ne porumene.
Mekane, ukusne i pre svega jednostavne za pripremu. Mogu biti prazne, a mogu se filovati po želji. Ovog puta ja sam ih filovala sa sirom i kiselom pavlakom. Prijatno!
U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta kako bi se kvasac aktivirao.
U posudu za mešenje razbiti jaje, a potom dodati so, ulje i mleko sa kvascem. Promešati.
U smesu postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, po potrebi dodati još brašna.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.
Testo ponovo premesiti.
Ostaviti na toplom i sačekati da naraste duplo.
Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica. Svaku kuglicu istanjiti oklagijom kako bi se dobio krug. A krug iseći na 6 jednakih trouglova.
Na dno svakog trougla staviti fil, koji je prethodno dobijen mesanjem drobljenog sira i kisele pavlake. Urolati i stavljati kiflice na pek papir u pleh.
Ostaviti kiflice 20 minuta da rastu, a onda ih premazati razmućenim jajetom i mlekom. Odozgo posuti susam po želji.
Peći na 200°C dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.