burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Slanci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 kesica C suvog kvasca ili 40 g svežeg kvasca

350 ml mlakog mleka

50 ml ulja

700 g brašna

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

Sastojci za bele šare:

4 kašike brašna

10 kašika hladne vode

1 kašičica soli

1/2 kašičice C praška za pecivo

Slanci

Koraci pripreme

U posudu pomešati kvasac, mleko, šećer, ulje i polovinu brašna, dobro promešati pa dodati so i ostatak brašna, rukom umesiti testo.

Testo ostaviti da naraste oko 20 minuta, kada naraste istresti ga na radnu površinu i premesiti, podeliti na 10 jednakih delova i formirati jufkice.

Svaku jufkicu malo premazati uljem i ostaviti da odstoje 5 minuta. Od svake razviti dugačke štapiće i ređati ih u pleh obložen pek papirom,premazati uljem i ostaviti ih da odstoje oko 20 minuta.

Za to vreme zagrejati rernu na 200°C, i peći dok ne porumene u zavisnosti od rerne oko 20 minuta.

Pred kraj pečenja izvaditi štapiće iz rerne i praviti bele slane šare na štapićima, pomešati brasno, vodu so i prašak za pecivo i prelivati kašičicom.

Slance vratiti u rernu jos 5 minuta, vruće premazati uljem i poslužiti.

Naši proizvodi

Slanci

Koraci pripreme

U posudu pomešati kvasac, mleko, šećer, ulje i polovinu brašna, dobro promešati pa dodati so i ostatak brašna, rukom umesiti testo.

Testo ostaviti da naraste oko 20 minuta, kada naraste istresti ga na radnu površinu i premesiti, podeliti na 10 jednakih delova i formirati jufkice.

Svaku jufkicu malo premazati uljem i ostaviti da odstoje 5 minuta. Od svake razviti dugačke štapiće i ređati ih u pleh obložen pek papirom,premazati uljem i ostaviti ih da odstoje oko 20 minuta.

Za to vreme zagrejati rernu na 200°C, i peći dok ne porumene u zavisnosti od rerne oko 20 minuta.

Pred kraj pečenja izvaditi štapiće iz rerne i praviti bele slane šare na štapićima, pomešati brasno, vodu so i prašak za pecivo i prelivati kašičicom.

Slance vratiti u rernu jos 5 minuta, vruće premazati uljem i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept