0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 kesica C suvog kvasca ili 40 g svežeg kvasca
350 ml mlakog mleka
50 ml ulja
700 g brašna
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
4 kašike brašna
10 kašika hladne vode
1 kašičica soli
1/2 kašičice C praška za pecivo
U posudu pomešati kvasac, mleko, šećer, ulje i polovinu brašna, dobro promešati pa dodati so i ostatak brašna, rukom umesiti testo.
Testo ostaviti da naraste oko 20 minuta, kada naraste istresti ga na radnu površinu i premesiti, podeliti na 10 jednakih delova i formirati jufkice.
Svaku jufkicu malo premazati uljem i ostaviti da odstoje 5 minuta. Od svake razviti dugačke štapiće i ređati ih u pleh obložen pek papirom,premazati uljem i ostaviti ih da odstoje oko 20 minuta.
Za to vreme zagrejati rernu na 200°C, i peći dok ne porumene u zavisnosti od rerne oko 20 minuta.
Pred kraj pečenja izvaditi štapiće iz rerne i praviti bele slane šare na štapićima, pomešati brasno, vodu so i prašak za pecivo i prelivati kašičicom.
Slance vratiti u rernu jos 5 minuta, vruće premazati uljem i poslužiti.
U posudu pomešati kvasac, mleko, šećer, ulje i polovinu brašna, dobro promešati pa dodati so i ostatak brašna, rukom umesiti testo.
Testo ostaviti da naraste oko 20 minuta, kada naraste istresti ga na radnu površinu i premesiti, podeliti na 10 jednakih delova i formirati jufkice.
Svaku jufkicu malo premazati uljem i ostaviti da odstoje 5 minuta. Od svake razviti dugačke štapiće i ređati ih u pleh obložen pek papirom,premazati uljem i ostaviti ih da odstoje oko 20 minuta.
Za to vreme zagrejati rernu na 200°C, i peći dok ne porumene u zavisnosti od rerne oko 20 minuta.
Pred kraj pečenja izvaditi štapiće iz rerne i praviti bele slane šare na štapićima, pomešati brasno, vodu so i prašak za pecivo i prelivati kašičicom.
Slance vratiti u rernu jos 5 minuta, vruće premazati uljem i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.