burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Slana torta Mimoza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

6 jajeta

nepuna kašičica soli

1 C prašak za pecivo

300 ml jogurta

10 kašika brašna

2 kašike ulja

Fil I:

50-60 ml majoneza

2-3 krompira

oko 100 g belog tvrdog sira

Fil II:

1 čaša (180 ml) kisele pavlake

200 g šunkarice

Fil III:

50-60 ml majoneza

oko 100 g kačkavalja

2 barena jajeta

Slana torta Mimoza

Koraci pripreme

Pomešati brašno, C prašak za pecivo i so. Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst šam pa uz mućenje dodati žumanca, jogurt i ulje. Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo i solju.

Sipati u veći podmazan pleh - na pek papir (dimenzija otprilike 42x32 cm) i u zagrejanoj rerni na 180 C ispeći koru (oko 20 minuta, probati čačkalicom).

Krompir obariti u posoljenoj vodi, u celo da bi ste ga kasnije lakše izrendali. Krompir je kuvan kad viljuška lako prolazi kroz njega.

Šunkaricu naseckajte na sitne kockice i pomešajte sa kiselom pavlakom.

Koru podelite na tri jednake uske kore.

Prvu koru premažite slojem majoneza, pa preko narendajte beli sir i krompir.

Stavite preko drugu koru, pritisnite, pa nju premažite pavlakom pomešanom sa šunkaricom.

Stavite treću koru, premažite slojem majoneza, narendajte preko kačkavalj i barena jaja.

Tortu držite u frižideru, secite na kocke željene veličine.

Naši proizvodi

Slana torta Mimoza

Koraci pripreme

Pomešati brašno, C prašak za pecivo i so. Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst šam pa uz mućenje dodati žumanca, jogurt i ulje. Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo i solju.

Sipati u veći podmazan pleh - na pek papir (dimenzija otprilike 42x32 cm) i u zagrejanoj rerni na 180 C ispeći koru (oko 20 minuta, probati čačkalicom).

Krompir obariti u posoljenoj vodi, u celo da bi ste ga kasnije lakše izrendali. Krompir je kuvan kad viljuška lako prolazi kroz njega.

Šunkaricu naseckajte na sitne kockice i pomešajte sa kiselom pavlakom.

Koru podelite na tri jednake uske kore.

Prvu koru premažite slojem majoneza, pa preko narendajte beli sir i krompir.

Stavite preko drugu koru, pritisnite, pa nju premažite pavlakom pomešanom sa šunkaricom.

Stavite treću koru, premažite slojem majoneza, narendajte preko kačkavalj i barena jaja.

Tortu držite u frižideru, secite na kocke željene veličine.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept