0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
6 jajeta
nepuna kašičica soli
1 C prašak za pecivo
300 ml jogurta
10 kašika brašna
2 kašike ulja
50-60 ml majoneza
2-3 krompira
oko 100 g belog tvrdog sira
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
200 g šunkarice
50-60 ml majoneza
oko 100 g kačkavalja
2 barena jajeta
Pomešati brašno, C prašak za pecivo i so. Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst šam pa uz mućenje dodati žumanca, jogurt i ulje. Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo i solju.
Sipati u veći podmazan pleh - na pek papir (dimenzija otprilike 42x32 cm) i u zagrejanoj rerni na 180 C ispeći koru (oko 20 minuta, probati čačkalicom).
Krompir obariti u posoljenoj vodi, u celo da bi ste ga kasnije lakše izrendali. Krompir je kuvan kad viljuška lako prolazi kroz njega.
Šunkaricu naseckajte na sitne kockice i pomešajte sa kiselom pavlakom.
Koru podelite na tri jednake uske kore.
Prvu koru premažite slojem majoneza, pa preko narendajte beli sir i krompir.
Stavite preko drugu koru, pritisnite, pa nju premažite pavlakom pomešanom sa šunkaricom.
Stavite treću koru, premažite slojem majoneza, narendajte preko kačkavalj i barena jaja.
Tortu držite u frižideru, secite na kocke željene veličine.
Pomešati brašno, C prašak za pecivo i so. Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst šam pa uz mućenje dodati žumanca, jogurt i ulje. Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo i solju.
Sipati u veći podmazan pleh - na pek papir (dimenzija otprilike 42x32 cm) i u zagrejanoj rerni na 180 C ispeći koru (oko 20 minuta, probati čačkalicom).
Krompir obariti u posoljenoj vodi, u celo da bi ste ga kasnije lakše izrendali. Krompir je kuvan kad viljuška lako prolazi kroz njega.
Šunkaricu naseckajte na sitne kockice i pomešajte sa kiselom pavlakom.
Koru podelite na tri jednake uske kore.
Prvu koru premažite slojem majoneza, pa preko narendajte beli sir i krompir.
Stavite preko drugu koru, pritisnite, pa nju premažite pavlakom pomešanom sa šunkaricom.
Stavite treću koru, premažite slojem majoneza, narendajte preko kačkavalj i barena jaja.
Tortu držite u frižideru, secite na kocke željene veličine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.