burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Sirnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

(čaša od 200 ml)

oko 2,5 čaše brašna

1+1/4 čaše mlake vode

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

2 kašičice C suvog kvasca

Fil:

200 g sira belog (kriška)

4 kašike pavlake (ili kajmaka)

malo soli

Sirnice

Koraci pripreme

Umesiti testo da bude mekše, brašno postepeno dodati. Ovo je hlebno testo. Ostavite u nauljenu posudu da ostoji na toplom 30 minuta.

Izmešati sir, pavlaku, so sa viljuškom. Razviti testo tanko, premazati sa filom.

Preklopiti testo na široko 4 puta u istom smeru kao štrudlu, samo što ne uvijate već naširoko preklapate.

Malo dlanovima ili ovlaš sa oklagijom malo raširite u smeru u kojem ste preklapali.

Dlanovima stisnite mesta gde ćete seći ili ih posle viljuškom ili prstima stisnete da fil ostane unutra.

Možete ostaviti 10 minuta da odstoji. Pržiti na masnoći da porumene.

Služite uz mleko, jogurt po želji.

Naši proizvodi

Sirnice

Koraci pripreme

Umesiti testo da bude mekše, brašno postepeno dodati. Ovo je hlebno testo. Ostavite u nauljenu posudu da ostoji na toplom 30 minuta.

Izmešati sir, pavlaku, so sa viljuškom. Razviti testo tanko, premazati sa filom.

Preklopiti testo na široko 4 puta u istom smeru kao štrudlu, samo što ne uvijate već naširoko preklapate.

Malo dlanovima ili ovlaš sa oklagijom malo raširite u smeru u kojem ste preklapali.

Dlanovima stisnite mesta gde ćete seći ili ih posle viljuškom ili prstima stisnete da fil ostane unutra.

Možete ostaviti 10 minuta da odstoji. Pržiti na masnoći da porumene.

Služite uz mleko, jogurt po želji.

Autor

Nada

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept