0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
za 10-tak osoba
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 10-tak osoba
600 g oštrog brašna (tip 500)
200 ml ulja
200 ml belog vina
C prašak za pecivo
2 kašičice soli
susam i mak za posipanje (po želji)
1 jaje za premazivanje
U jednu činiju za mešenje pomešajte brašno, so, ulje, vino.
I umesite testo (nije potrebno dugo mešenje, samo da se sastojci povežu).
Razvucite testo debljine 1 cm.
Premažite testo jajetom, pospite susam i dobro ga utapkajte.
Zatim okrenite testo, takođe i drugu stranu premažite jajetom i pospite maka (dobro utapkajte).
Secite trake željene dužine i širine 1 cm.
Svaku traku uvijte.
Pecite na 180°C oko 20 minuta.
U jednu činiju za mešenje pomešajte brašno, so, ulje, vino.
I umesite testo (nije potrebno dugo mešenje, samo da se sastojci povežu).
Razvucite testo debljine 1 cm.
Premažite testo jajetom, pospite susam i dobro ga utapkajte.
Zatim okrenite testo, takođe i drugu stranu premažite jajetom i pospite maka (dobro utapkajte).
Secite trake željene dužine i širine 1 cm.
Svaku traku uvijte.
Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.