burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Rolnice sa mesom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

500 g brašna

1 šoljica ulja

1 kesica suvog C kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

2 jaja

250 ml mleka

125 g rastopljenog putera

Fil:

200 g mlevenog mesa

so, biber

susam

Rolnice sa mesom

Koraci pripreme

Na malo ugrejanog ulja propržiti mleveno meso, začiniti i kada višak tečnosti ispari, a meso dobije braonkastu boju, skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

C kvasac pomešati sa mlakim mlekom, dodati šećer i sačekati da zapeni. U brašno dodati so i promešati.

Zatim, dodati jaja, puter i kvasac pa umesiti glatko testo pogodno za rad. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da miriju oko pola sata.

Nadošlo testo rastanjiti u pravougaoni oblik, na debljinu do 0,5 cm.

Iseći na kockice 5×5 cm i na svaku kockicu rasporediti fil uz jednu stranu, pa urolati.

Položiti na pleh obložen papirom za pečenje, prekriti i ostaviti da miriju dvadesetak minuta.

Premazati sa malo vode, posuti susamom i peći u ugrejanoj pećnici na 200 C oko 20 minuta.

Naši proizvodi

Rolnice sa mesom

Koraci pripreme

Na malo ugrejanog ulja propržiti mleveno meso, začiniti i kada višak tečnosti ispari, a meso dobije braonkastu boju, skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

C kvasac pomešati sa mlakim mlekom, dodati šećer i sačekati da zapeni. U brašno dodati so i promešati.

Zatim, dodati jaja, puter i kvasac pa umesiti glatko testo pogodno za rad. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da miriju oko pola sata.

Nadošlo testo rastanjiti u pravougaoni oblik, na debljinu do 0,5 cm.

Iseći na kockice 5×5 cm i na svaku kockicu rasporediti fil uz jednu stranu, pa urolati.

Položiti na pleh obložen papirom za pečenje, prekriti i ostaviti da miriju dvadesetak minuta.

Premazati sa malo vode, posuti susamom i peći u ugrejanoj pećnici na 200 C oko 20 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept