0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
200 ml mleka
200 ml vode
2 kašika šećera
1 kašičica soli
650 g brašna
100 ml ulja
1 komad belance
70 g maslaca
200-250 g kačkavalja
1 komad žumance
po potrebi kim
Ukusno slano pecivo nadeveno kačkavaljem ili nekim drugim sirom.
Pomešati mlaku vodu, mlako mleko, so, šećer i kvasac. Pripremljenu smesu sipati u brašno pa izmešati. Dodati belance i ulje i izmešati kašikom. Umesiti testo rukama. Pokriti folijom i krpom i ostaviti 35 minuta da odmori.
Premesiti testo, podeliti na dva dela, svaki deo razviti u koru debljine oko 1/2cm i premazati otopljenim maslacem. Koru preklopiti na 3 dela popreko pa na 3 dela uzdužno (kao kad spremate salčiće ili lisnato testo), prekrijte folijom i ostavite 15 minuta.
Preklopljeni deo opet razvijte u koru na pobrašnjenoj površini i pospite narendanim kačkavaljem. Zavijte rolat i isecite ga na rolnice. Rolnice poređajte u pleh na pek papir. Isto uradite i sa drugim delom testa. Prekrijte pecivo samolepljivom folijom i ostavite da odmori još 10 minuta.
Rolnice premažite žumancetom i pospite kimom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C 35 minuta.
Ukusno slano pecivo nadeveno kačkavaljem ili nekim drugim sirom.
Pomešati mlaku vodu, mlako mleko, so, šećer i kvasac. Pripremljenu smesu sipati u brašno pa izmešati. Dodati belance i ulje i izmešati kašikom. Umesiti testo rukama. Pokriti folijom i krpom i ostaviti 35 minuta da odmori.
Premesiti testo, podeliti na dva dela, svaki deo razviti u koru debljine oko 1/2cm i premazati otopljenim maslacem. Koru preklopiti na 3 dela popreko pa na 3 dela uzdužno (kao kad spremate salčiće ili lisnato testo), prekrijte folijom i ostavite 15 minuta.
Preklopljeni deo opet razvijte u koru na pobrašnjenoj površini i pospite narendanim kačkavaljem. Zavijte rolat i isecite ga na rolnice. Rolnice poređajte u pleh na pek papir. Isto uradite i sa drugim delom testa. Prekrijte pecivo samolepljivom folijom i ostavite da odmori još 10 minuta.
Rolnice premažite žumancetom i pospite kimom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C 35 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.