burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Rolnice sa kačkavaljem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Testo

200 ml mleka

200 ml vode

2 kašika šećera

1 kašičica soli

1 kesica C Suvi kvasac

650 g brašna

100 ml ulja

1 komad belance

70 g maslaca

Nadev

200-250 g kačkavalja

Premaz

1 komad žumance

po potrebi kim

Rolnice sa kačkavaljem

Ukusno slano pecivo nadeveno kačkavaljem ili nekim drugim sirom.

Koraci pripreme

1.Priprema testa

Pomešati mlaku vodu, mlako mleko, so, šećer i kvasac. Pripremljenu smesu sipati u brašno pa izmešati. Dodati belance i ulje i izmešati kašikom. Umesiti testo rukama. Pokriti folijom i krpom i ostaviti 35 minuta da odmori.

2.

Premesiti testo, podeliti na dva dela, svaki deo razviti u koru debljine oko 1/2cm i premazati otopljenim maslacem. Koru preklopiti na 3 dela popreko pa na 3 dela uzdužno (kao kad spremate salčiće ili lisnato testo), prekrijte folijom i ostavite 15 minuta.

3.

Preklopljeni deo opet razvijte u koru na pobrašnjenoj površini i pospite narendanim kačkavaljem. Zavijte rolat i isecite ga na rolnice. Rolnice poređajte u pleh na pek papir. Isto uradite i sa drugim delom testa. Prekrijte pecivo samolepljivom folijom i ostavite da odmori još 10 minuta.

4.

Rolnice premažite žumancetom i pospite kimom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C 35 minuta.

Naši proizvodi

Rolnice sa kačkavaljem

Ukusno slano pecivo nadeveno kačkavaljem ili nekim drugim sirom.

Koraci pripreme

1.Priprema testa

Pomešati mlaku vodu, mlako mleko, so, šećer i kvasac. Pripremljenu smesu sipati u brašno pa izmešati. Dodati belance i ulje i izmešati kašikom. Umesiti testo rukama. Pokriti folijom i krpom i ostaviti 35 minuta da odmori.

2.

Premesiti testo, podeliti na dva dela, svaki deo razviti u koru debljine oko 1/2cm i premazati otopljenim maslacem. Koru preklopiti na 3 dela popreko pa na 3 dela uzdužno (kao kad spremate salčiće ili lisnato testo), prekrijte folijom i ostavite 15 minuta.

3.

Preklopljeni deo opet razvijte u koru na pobrašnjenoj površini i pospite narendanim kačkavaljem. Zavijte rolat i isecite ga na rolnice. Rolnice poređajte u pleh na pek papir. Isto uradite i sa drugim delom testa. Prekrijte pecivo samolepljivom folijom i ostavite da odmori još 10 minuta.

4.

Rolnice premažite žumancetom i pospite kimom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C 35 minuta.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept