0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
400 g brašna
200 ml vode
2 jajeta
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kesica C suvi pekarski kvasac
4 viršle
8 štapića za ražnjić
U dublju posufu usuti brašno, dodati C suvi pekarski kvasac, so i izmešati.
Ulitu mlaku vodu, dodati jaja, šećer i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke.
Obe jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika i poređati po 2 skuvane viršle.
Urolati i iseći na po 20 krugova.
Uzeti štapić za ražnjić i na svaki nizati po 5 kružića.
Pripremljene ražnjiće poređati u pleh obložen pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Rol viršle na ražnjiću servirati i poslužiti.
U dublju posufu usuti brašno, dodati C suvi pekarski kvasac, so i izmešati.
Ulitu mlaku vodu, dodati jaja, šećer i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke.
Obe jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika i poređati po 2 skuvane viršle.
Urolati i iseći na po 20 krugova.
Uzeti štapić za ražnjić i na svaki nizati po 5 kružića.
Pripremljene ražnjiće poređati u pleh obložen pek-papirom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Rol viršle na ražnjiću servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.