0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
3
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3
400 g brašna
2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g omekšalog margarina
125 ml mlakog mleka
100 ml mlake vode
viršle
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje
U prosejano brašno dodati C suvi kvasac, so i šećer i promešati.
Dodati omekšali margarin i drvenom varjačom utrljati margarin u brašno.
Polako sipati mleko i vodu, zamesiti srednje tvrdo testo i ostaviti da se udupla.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu, premesiti.
Razviti četvrtastu koru debljine 5 mm i seći kaiševe širine 2 cm.
Viršle oljuštiti i trake od testa spiralno uvijati oko viršle.
Kada je završeno obmotavanje, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i ostaviti da narastu u plehu.
Peći na 180°C oko 45 minuta.
U prosejano brašno dodati C suvi kvasac, so i šećer i promešati.
Dodati omekšali margarin i drvenom varjačom utrljati margarin u brašno.
Polako sipati mleko i vodu, zamesiti srednje tvrdo testo i ostaviti da se udupla.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu, premesiti.
Razviti četvrtastu koru debljine 5 mm i seći kaiševe širine 2 cm.
Viršle oljuštiti i trake od testa spiralno uvijati oko viršle.
Kada je završeno obmotavanje, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i ostaviti da narastu u plehu.
Peći na 180°C oko 45 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.