0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
400 g brašno
1 kafena kašičica šećera
1 kesica C suvi kvasac
1 kafena kašičica soli
150 ml mleko
100 g jogurt
50 ml ulja
100 g margarina
3 komada viršle
1 žumance
malo susama
U mlako mleko dodati šećer i C suvi kvasac, izmešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Brašno usuti u odgovarajuću posudu,posoliti i izmešati. U nadošli kvasac sa mlekom dodati jogurt, ulje, izmešati i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo.
Prekriti i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti i razviti oklagijom, preko narendati margarin. Zatim preklopiti prvo levu, zatim desnu stranu testa.Nakon toga preklopiti gornju, pa donju stranu testa.
Oklagijom razviti testo u pravougaonik i gornju stranu zaseći nožem na nekoliko mesta, a na donju stranu poređati skuvane i ohlađene viršle.
Urolati, ali početi od dela na kome su poređane viršle i rolati ka zasečenom delu.
Iseći na delove željene dužine.
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Premazati rolnice žumancetom i posuti ih susamom.
U mlako mleko dodati šećer i C suvi kvasac, izmešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Brašno usuti u odgovarajuću posudu,posoliti i izmešati. U nadošli kvasac sa mlekom dodati jogurt, ulje, izmešati i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo.
Prekriti i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti i razviti oklagijom, preko narendati margarin. Zatim preklopiti prvo levu, zatim desnu stranu testa.Nakon toga preklopiti gornju, pa donju stranu testa.
Oklagijom razviti testo u pravougaonik i gornju stranu zaseći nožem na nekoliko mesta, a na donju stranu poređati skuvane i ohlađene viršle.
Urolati, ali početi od dela na kome su poređane viršle i rolati ka zasečenom delu.
Iseći na delove željene dužine.
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Premazati rolnice žumancetom i posuti ih susamom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.