0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
450 g brašna
C suvi kvasac
1 kašičica soli
2 jaja
0,75 dl ulja
2 dl mleka
250 g sitnog sira
100 g seckanog spanaća
U toplo mleko staviti kvasac,1 kašičicu šećcera,1 kašičicu brašna. Promešati i ostaviti 10 minuta da kvasac nadođe.
U vanglu staviti brašno, so,1 jaje, ulje i zamesiti sa nadošlim kvascem. Ostaviti 20 minuta da testo naraste.
Za nadem umutiti sir i spanać i ako nije slano posoliti.
Testo podeliti na 8 loptica.
Svaku lopticu razvaljati oklagijom na pravougaonik. Na užoj strani po celoj širini staviti nadev i preklopiti ga testom.
Ostatak testa do kraja iseći na trake 1,5 cm i uviti celo testo u rolat. Tako uraditi sa ostalim lopticama.
Kifle stavljati u pleh sa papirom za pečenje ili ga namazati margarinom. Umutiti jaje i premazati kifle, peći na 200 stepeni 20 minuta.
Kifle su malo veće, po želji mogu se praviti i manje. Mekane su i ukusne.
U toplo mleko staviti kvasac,1 kašičicu šećcera,1 kašičicu brašna. Promešati i ostaviti 10 minuta da kvasac nadođe.
U vanglu staviti brašno, so,1 jaje, ulje i zamesiti sa nadošlim kvascem. Ostaviti 20 minuta da testo naraste.
Za nadem umutiti sir i spanać i ako nije slano posoliti.
Testo podeliti na 8 loptica.
Svaku lopticu razvaljati oklagijom na pravougaonik. Na užoj strani po celoj širini staviti nadev i preklopiti ga testom.
Ostatak testa do kraja iseći na trake 1,5 cm i uviti celo testo u rolat. Tako uraditi sa ostalim lopticama.
Kifle stavljati u pleh sa papirom za pečenje ili ga namazati margarinom. Umutiti jaje i premazati kifle, peći na 200 stepeni 20 minuta.
Kifle su malo veće, po želji mogu se praviti i manje. Mekane su i ukusne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.