burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Puž pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

1 kg brašna

1 kašičica C praška za pecivo

1 kockica svežeg kvasca

200 ml mleka

200 ml jogurta

200 ml vode

100 ml ulja

2 kašičice soli

2 kašičice šećera

Za premaz:

200 g margarina ili maslaca

200 g sira

1 kašičica soli

1 žumance

par kašika ulja

susam

Puž pita

Koraci pripreme

U 200 ml toplog mleka staviti 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac. Ostaviti po strani da kvasac odradi svoje.

Za to vreme u dubljoj posudi staviti 1 kg brašna sa C praškom za pecivo, na šporetu smlačiti zajedno ulje, vodu i jogurt.

To usuti u činiju za mešenje, dodati šećer i so, nadošli kvasac. Umesiti meko testo. Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

Omekšali margarin ili rastopljen izmešati sa sirom.

Kada je testo nadošlo, podlogu za mešenje pobrašniti i oklagijom razvući testo debljine oko pola prsta. Zatim iseći testo na trake po širini-oko 7/8 cm.

Okruglu tepsiju ili pleh obložiti pek papirom. Urolati jednu traku kao puž i postaviti je na centar pleha, zatim uzimati traku po traku i naslanjati je redom, na kraj od prethodne trake.

Znaci samo prva rolna je urolana. Posle se samo prenose trake i lepe u krug.

Odozgo premazati umućenim puterom i sirom. Pre pečenja premazati umućenim žumancetom, pomešanim sa 2-3 kašike ulja.

Posuti susamom i peći u zagrejanoj pećnici dok ne porumeni na 180 stepeni.

Naši proizvodi

Puž pita

Koraci pripreme

U 200 ml toplog mleka staviti 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac. Ostaviti po strani da kvasac odradi svoje.

Za to vreme u dubljoj posudi staviti 1 kg brašna sa C praškom za pecivo, na šporetu smlačiti zajedno ulje, vodu i jogurt.

To usuti u činiju za mešenje, dodati šećer i so, nadošli kvasac. Umesiti meko testo. Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

Omekšali margarin ili rastopljen izmešati sa sirom.

Kada je testo nadošlo, podlogu za mešenje pobrašniti i oklagijom razvući testo debljine oko pola prsta. Zatim iseći testo na trake po širini-oko 7/8 cm.

Okruglu tepsiju ili pleh obložiti pek papirom. Urolati jednu traku kao puž i postaviti je na centar pleha, zatim uzimati traku po traku i naslanjati je redom, na kraj od prethodne trake.

Znaci samo prva rolna je urolana. Posle se samo prenose trake i lepe u krug.

Odozgo premazati umućenim puterom i sirom. Pre pečenja premazati umućenim žumancetom, pomešanim sa 2-3 kašike ulja.

Posuti susamom i peći u zagrejanoj pećnici dok ne porumeni na 180 stepeni.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept