0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
1 kg brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 kockica svežeg kvasca
200 ml mleka
200 ml jogurta
200 ml vode
100 ml ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
200 g margarina ili maslaca
200 g sira
1 kašičica soli
1 žumance
par kašika ulja
susam
U 200 ml toplog mleka staviti 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac. Ostaviti po strani da kvasac odradi svoje.
Za to vreme u dubljoj posudi staviti 1 kg brašna sa C praškom za pecivo, na šporetu smlačiti zajedno ulje, vodu i jogurt.
To usuti u činiju za mešenje, dodati šećer i so, nadošli kvasac. Umesiti meko testo. Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
Omekšali margarin ili rastopljen izmešati sa sirom.
Kada je testo nadošlo, podlogu za mešenje pobrašniti i oklagijom razvući testo debljine oko pola prsta. Zatim iseći testo na trake po širini-oko 7/8 cm.
Okruglu tepsiju ili pleh obložiti pek papirom. Urolati jednu traku kao puž i postaviti je na centar pleha, zatim uzimati traku po traku i naslanjati je redom, na kraj od prethodne trake.
Znaci samo prva rolna je urolana. Posle se samo prenose trake i lepe u krug.
Odozgo premazati umućenim puterom i sirom. Pre pečenja premazati umućenim žumancetom, pomešanim sa 2-3 kašike ulja.
Posuti susamom i peći u zagrejanoj pećnici dok ne porumeni na 180 stepeni.
U 200 ml toplog mleka staviti 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac. Ostaviti po strani da kvasac odradi svoje.
Za to vreme u dubljoj posudi staviti 1 kg brašna sa C praškom za pecivo, na šporetu smlačiti zajedno ulje, vodu i jogurt.
To usuti u činiju za mešenje, dodati šećer i so, nadošli kvasac. Umesiti meko testo. Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
Omekšali margarin ili rastopljen izmešati sa sirom.
Kada je testo nadošlo, podlogu za mešenje pobrašniti i oklagijom razvući testo debljine oko pola prsta. Zatim iseći testo na trake po širini-oko 7/8 cm.
Okruglu tepsiju ili pleh obložiti pek papirom. Urolati jednu traku kao puž i postaviti je na centar pleha, zatim uzimati traku po traku i naslanjati je redom, na kraj od prethodne trake.
Znaci samo prva rolna je urolana. Posle se samo prenose trake i lepe u krug.
Odozgo premazati umućenim puterom i sirom. Pre pečenja premazati umućenim žumancetom, pomešanim sa 2-3 kašike ulja.
Posuti susamom i peći u zagrejanoj pećnici dok ne porumeni na 180 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.