burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Punjeno slano pecivo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo

500 g brašna

1 kašika šećera

1 kašičica soli

1 kesica C Suvi kvasac

100 ml vode

100 ml ulja

100 ml mleka

1 komad jaje

Nadev

1 komad belance

100 g sira

1-2 kašika kisele pavlake

malo čajne kobasice isečene na kolutove

malo kačkavalja isečenog na listiće

malo šunke, tanko sečene

Punjeno slano pecivo

Pecivo odlično za doručak, večeru ili kako koktel posluženje.

Koraci pripreme

1.Priprema testa

Pomešati kvasac sa mlakom vodom i šećerom i ostaviti 5 minuta da zapeni. Dodati brašno, so, jaje, mlako mleko i mešati pa dodati i ulje i zamesiti meko testo. Testo staviti u malo nauljenu posudu, premazati sa malo ulja, prekriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti na toplom da narasta 45-60 minuta.

2.

Premesiti testo pa ga razviti na pek papiru u pravougaonu koru debljine oko 1 cm, a veličine većeg pleha u kome će se peći. Iseći testo na kvadrate veličine otprilike 5x5 cm. Najbolje da ovo uradite na pek papiru da biste posle lakše sa sve pek papirom prebacili u pleh. Prekrijte testo i ostavite da raste na toplom još 30 minuta.

3.Priprema nadeva

Unutite viljuškom belance, dodajte izmrvljen beli sir i umešajte kiselu pavlaku. Ako je sir neslan malo i posolite.

4.Punjenje peciva

Dnom rakijske čašice umočenim u brašno napravite udubljenje u sredini svakog kvadrata testa. U udubljenje na testu sipajte po nepunu kašičicu nadeva. Preko nadeva stavite ili isečen kolutić kačkavalja ili čajne kobasice ili šunke, po želji. Testo (oko punjenja) premažite žumancetom umućenim sa dve kašike mleka.

5.Pečenje

Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni od 20-30 minuta, da pecivo dobije lepu svetlo smeđu boju.

Naši proizvodi

Punjeno slano pecivo

Pecivo odlično za doručak, večeru ili kako koktel posluženje.

Koraci pripreme

1.Priprema testa

Pomešati kvasac sa mlakom vodom i šećerom i ostaviti 5 minuta da zapeni. Dodati brašno, so, jaje, mlako mleko i mešati pa dodati i ulje i zamesiti meko testo. Testo staviti u malo nauljenu posudu, premazati sa malo ulja, prekriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti na toplom da narasta 45-60 minuta.

2.

Premesiti testo pa ga razviti na pek papiru u pravougaonu koru debljine oko 1 cm, a veličine većeg pleha u kome će se peći. Iseći testo na kvadrate veličine otprilike 5x5 cm. Najbolje da ovo uradite na pek papiru da biste posle lakše sa sve pek papirom prebacili u pleh. Prekrijte testo i ostavite da raste na toplom još 30 minuta.

3.Priprema nadeva

Unutite viljuškom belance, dodajte izmrvljen beli sir i umešajte kiselu pavlaku. Ako je sir neslan malo i posolite.

4.Punjenje peciva

Dnom rakijske čašice umočenim u brašno napravite udubljenje u sredini svakog kvadrata testa. U udubljenje na testu sipajte po nepunu kašičicu nadeva. Preko nadeva stavite ili isečen kolutić kačkavalja ili čajne kobasice ili šunke, po želji. Testo (oko punjenja) premažite žumancetom umućenim sa dve kašike mleka.

5.Pečenje

Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni od 20-30 minuta, da pecivo dobije lepu svetlo smeđu boju.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept