0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
500 g brašna
1 kašika šećera
1 kašičica soli
100 ml vode
100 ml ulja
100 ml mleka
1 komad jaje
1 komad belance
100 g sira
1-2 kašika kisele pavlake
malo čajne kobasice isečene na kolutove
malo kačkavalja isečenog na listiće
malo šunke, tanko sečene
Pecivo odlično za doručak, večeru ili kako koktel posluženje.
Pomešati kvasac sa mlakom vodom i šećerom i ostaviti 5 minuta da zapeni. Dodati brašno, so, jaje, mlako mleko i mešati pa dodati i ulje i zamesiti meko testo. Testo staviti u malo nauljenu posudu, premazati sa malo ulja, prekriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti na toplom da narasta 45-60 minuta.
Premesiti testo pa ga razviti na pek papiru u pravougaonu koru debljine oko 1 cm, a veličine većeg pleha u kome će se peći. Iseći testo na kvadrate veličine otprilike 5x5 cm. Najbolje da ovo uradite na pek papiru da biste posle lakše sa sve pek papirom prebacili u pleh. Prekrijte testo i ostavite da raste na toplom još 30 minuta.
Unutite viljuškom belance, dodajte izmrvljen beli sir i umešajte kiselu pavlaku. Ako je sir neslan malo i posolite.
Dnom rakijske čašice umočenim u brašno napravite udubljenje u sredini svakog kvadrata testa. U udubljenje na testu sipajte po nepunu kašičicu nadeva. Preko nadeva stavite ili isečen kolutić kačkavalja ili čajne kobasice ili šunke, po želji. Testo (oko punjenja) premažite žumancetom umućenim sa dve kašike mleka.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni od 20-30 minuta, da pecivo dobije lepu svetlo smeđu boju.
Pecivo odlično za doručak, večeru ili kako koktel posluženje.
Pomešati kvasac sa mlakom vodom i šećerom i ostaviti 5 minuta da zapeni. Dodati brašno, so, jaje, mlako mleko i mešati pa dodati i ulje i zamesiti meko testo. Testo staviti u malo nauljenu posudu, premazati sa malo ulja, prekriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti na toplom da narasta 45-60 minuta.
Premesiti testo pa ga razviti na pek papiru u pravougaonu koru debljine oko 1 cm, a veličine većeg pleha u kome će se peći. Iseći testo na kvadrate veličine otprilike 5x5 cm. Najbolje da ovo uradite na pek papiru da biste posle lakše sa sve pek papirom prebacili u pleh. Prekrijte testo i ostavite da raste na toplom još 30 minuta.
Unutite viljuškom belance, dodajte izmrvljen beli sir i umešajte kiselu pavlaku. Ako je sir neslan malo i posolite.
Dnom rakijske čašice umočenim u brašno napravite udubljenje u sredini svakog kvadrata testa. U udubljenje na testu sipajte po nepunu kašičicu nadeva. Preko nadeva stavite ili isečen kolutić kačkavalja ili čajne kobasice ili šunke, po želji. Testo (oko punjenja) premažite žumancetom umućenim sa dve kašike mleka.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni od 20-30 minuta, da pecivo dobije lepu svetlo smeđu boju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.