0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25-30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25-30
500 g brašna
300 ml jogurta
100 ml mleka
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 kesica C Suvog kvasca
1/2 kesice C Praška za pecivo
salama, feta sir, kečap za punjenje
U toplo mleko umešati kvasac.
Jogurt, so, šećer, prasak za pecivo, mleko i kvasac pomešati, pa postepeno dodavati brašno.
Testo ostaviti sat vremena da nadođe.
Blago ga premestiti i podeliti na dva dela.
Rastanjiti testo i iseći na željene oblike.
Filovati testo i preklopiti ga, tako da ne iscuri punjenje.
Lepinjice peći u dubokom ulju, na srednjoj vatri.
U toplo mleko umešati kvasac.
Jogurt, so, šećer, prasak za pecivo, mleko i kvasac pomešati, pa postepeno dodavati brašno.
Testo ostaviti sat vremena da nadođe.
Blago ga premestiti i podeliti na dva dela.
Rastanjiti testo i iseći na željene oblike.
Filovati testo i preklopiti ga, tako da ne iscuri punjenje.
Lepinjice peći u dubokom ulju, na srednjoj vatri.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.