burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Punjene lepinje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Za testo:

120 ml mleko

1 kesica C Suvi kvasac

1 kašičica šećer

1 puna kašičica so

130 ml voda

2 komad belanca

120 g jogurt

120 ml ulje

750 g brašno

80 g maslac

Za nadev:

po potrebi sir

Za premazivanje i posipanje

2 komad žumanca

2 kašika mleko

po potrebi susam

Punjene lepinje

Mekano punjeno pecivo koje je veoma ukusno.

Koraci pripreme

1

Za testo:U mlako mleko dodati C suvi kvasac,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Dodati belanca,jogurt,ulje,mlaku vodu,300 g brašna,so,maslac sobne temperature te rukom sjediniti i uz postepeno dodavanje preostale količine brašna zamesiti mekše testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

2

Od testa uzimati po malo,oblikovati lepinje te ih prstima rastanjiti i na svaku staviti po malo sira.Skupiti krajeve,ponovo formirati lepinje i poređati u tepsiju koju ste obložili pek-papirom.Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.

3

Sjediniti žumance i mleko,razmutiti ih viljuškom i premazati lepinje.Posuti ih susamom i peći na 200 stepeni 25 minuta.

4

Pečene lepinje izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade,pa poslužiti.

Naši proizvodi

Punjene lepinje

Mekano punjeno pecivo koje je veoma ukusno.

Koraci pripreme

1

Za testo:U mlako mleko dodati C suvi kvasac,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Dodati belanca,jogurt,ulje,mlaku vodu,300 g brašna,so,maslac sobne temperature te rukom sjediniti i uz postepeno dodavanje preostale količine brašna zamesiti mekše testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

2

Od testa uzimati po malo,oblikovati lepinje te ih prstima rastanjiti i na svaku staviti po malo sira.Skupiti krajeve,ponovo formirati lepinje i poređati u tepsiju koju ste obložili pek-papirom.Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.

3

Sjediniti žumance i mleko,razmutiti ih viljuškom i premazati lepinje.Posuti ih susamom i peći na 200 stepeni 25 minuta.

4

Pečene lepinje izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade,pa poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept