burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2 tepsije

Prpaste perece

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2 tepsije

Sastojci

250 ml mleka

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera i brašna

800 g brašna

1 margarin

180 ml ulja

2 jaja

2 kašičice soli

susam

Prpaste perece

Koraci pripreme

U toplo mleko razmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera i brašna i ostaviti da nadođe.

Za to vreme pomešati brašno i margarin sa 2 kašičice soli. Dodati ulje i 2 žumanca. I dodati nadošli kvasac.

Umesiti testo, ostaviti ga da odmori 15 min. na sobnoj temperaturu.

Razvući testo oklagijom oko 1 cm, vaditi perece modlom.

Na pleh poređati perece, premazati ih umućenim belancetom, posoliti i posuti susamom.

Peći na 220 stepeni oko 20 min.

Naši proizvodi

Prpaste perece

Koraci pripreme

U toplo mleko razmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera i brašna i ostaviti da nadođe.

Za to vreme pomešati brašno i margarin sa 2 kašičice soli. Dodati ulje i 2 žumanca. I dodati nadošli kvasac.

Umesiti testo, ostaviti ga da odmori 15 min. na sobnoj temperaturu.

Razvući testo oklagijom oko 1 cm, vaditi perece modlom.

Na pleh poređati perece, premazati ih umućenim belancetom, posoliti i posuti susamom.

Peći na 220 stepeni oko 20 min.

Autor

Nikolina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept