0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12 projica
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 projica
1 šolja projinog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1/3 kašičice soli
1 kesica C praška za pecivo
1 šolja mleka
1 jaje
2/3 šolje ulja
1 kašika semenki suncokreta
1 kašika bundevinog semena
200 g krem sira
3-4 kuvana žumanca
malo kima i semenki suncokreta
so
biber
Priprema projica:
Pomešajte projino i pšenično brašno, bundevino i suncokretovo seme, so i C prašak za pecivo, dodajte ulje, mleko i jaje.
Sve dobro izmešajte kašikom i ostavite testo da odstoji bar pola sata.
Sipati po jednu kašiku smese u papirnate korpice u kalupe za mafine i peći na 180 C u zagrejanoj rerni 20-25 minuta.
Priprema fila:
Izgnječiti barena žumanca i dobro izmešati sa krem sirom. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pomoću šprica nafilovati projice pripremljenom smesom.
Posuti sa malo kima ili semenkama suncokreta.
Priprema projica:
Pomešajte projino i pšenično brašno, bundevino i suncokretovo seme, so i C prašak za pecivo, dodajte ulje, mleko i jaje.
Sve dobro izmešajte kašikom i ostavite testo da odstoji bar pola sata.
Sipati po jednu kašiku smese u papirnate korpice u kalupe za mafine i peći na 180 C u zagrejanoj rerni 20-25 minuta.
Priprema fila:
Izgnječiti barena žumanca i dobro izmešati sa krem sirom. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pomoću šprica nafilovati projice pripremljenom smesom.
Posuti sa malo kima ili semenkama suncokreta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.