burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza više osoba

Proja sa sremušem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za više osoba

Sastojci

(mera je šolja za belu kafu)

1 šolja mleka

1 šolja ulja

2 jaja

1 šolja kukuruznog griza

1 šolja belog brašna

1 šolja kukuruznog brašna

1 kašičica u vrh C sode bikarbone

2 kašičice soli

1 veza sremuša sitno iseckana

Proja sa sremušem

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti jogurt i mleko, dodati ulje, jaja i izmešati.

Dodati kukuruzni griz, kukuruzno brašno i belo brašno pomešano sa C sodom bikabonom i izmešati i dodati seckana peraja ili seckan sremuš.

Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir i peći u zagrenjanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Odnosno peći da se proja počne odvajati od tepsije i da porumeni.

Naši proizvodi

Proja sa sremušem

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti jogurt i mleko, dodati ulje, jaja i izmešati.

Dodati kukuruzni griz, kukuruzno brašno i belo brašno pomešano sa C sodom bikabonom i izmešati i dodati seckana peraja ili seckan sremuš.

Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir i peći u zagrenjanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Odnosno peći da se proja počne odvajati od tepsije i da porumeni.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept