0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
za više osoba
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za više osoba
(mera je šolja za belu kafu)
1 šolja mleka
1 šolja ulja
2 jaja
1 šolja kukuruznog griza
1 šolja belog brašna
1 šolja kukuruznog brašna
1 kašičica u vrh C sode bikarbone
2 kašičice soli
1 veza sremuša sitno iseckana
U dublju posudu usuti jogurt i mleko, dodati ulje, jaja i izmešati.
Dodati kukuruzni griz, kukuruzno brašno i belo brašno pomešano sa C sodom bikabonom i izmešati i dodati seckana peraja ili seckan sremuš.
Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir i peći u zagrenjanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Odnosno peći da se proja počne odvajati od tepsije i da porumeni.
U dublju posudu usuti jogurt i mleko, dodati ulje, jaja i izmešati.
Dodati kukuruzni griz, kukuruzno brašno i belo brašno pomešano sa C sodom bikabonom i izmešati i dodati seckana peraja ili seckan sremuš.
Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir i peći u zagrenjanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Odnosno peći da se proja počne odvajati od tepsije i da porumeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.