burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija1 slavski kolač

Posni slavski kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
1 slavski kolač

Sastojci

Za testo:

450 ml tople vode

10 g C Suvog pekarskog kvasca instant

1 kašika šećera

120 ml ulja

2 kašičice soli

850 g brašna, meko T400

Za ukrase:

100 g brašna, meko T400

15 g soli

20 g C Čvrstina

70 ml hladne vode

Za premazivanje:

25 g brašna, meko T400

60 ml hladne vode

Posni slavski kolač

Koraci pripreme

Priprema ukrasa:
Testo za ukrase napravite tako što sjedinite brašno, čvrstin i so, a onda postepeno dodajte vodu i umesite testo. Ostavite 30 minuta da testo odmori pre nego što krenete da pravite ukrase. Nakon tog vremena, na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo, pa sekačima isecite ukrase.

Priprema testa:
U brašno dodajte kvasac i promešajte. Posebno sjedinite toplu vodu, ulje, šećer i so, pa postepeno dodajte brašno i zamesite testo. Prokrijte i ostavite na toplom 45 minuta.
Nadošlo testo podelite na dva dela. Od prvog dela napravite loptu i stavite u centar kalupa (sa obručem) prečnika 24 cm.

Drugi deo testa podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite na valjke dužine oko 55-60 cm. Od njih napravite pletenicu i stavite oko prvog dela testa. Pokrijte i ostavite na toplom mestu sat vremena da kolač nadolazi.

Nakon toga pripremite premaz tako što sjedinite brašno i vodu tako da nema grudvica, pa premažite kolač.

Složite pripremljene ukrase i pecite kolač na 180°C oko 1h ili zavisno od vaše rerne. Na polovini pečenja skinite obruč sa kalupa.

Naši proizvodi

Posni slavski kolač

Koraci pripreme

Priprema ukrasa:
Testo za ukrase napravite tako što sjedinite brašno, čvrstin i so, a onda postepeno dodajte vodu i umesite testo. Ostavite 30 minuta da testo odmori pre nego što krenete da pravite ukrase. Nakon tog vremena, na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo, pa sekačima isecite ukrase.

Priprema testa:
U brašno dodajte kvasac i promešajte. Posebno sjedinite toplu vodu, ulje, šećer i so, pa postepeno dodajte brašno i zamesite testo. Prokrijte i ostavite na toplom 45 minuta.
Nadošlo testo podelite na dva dela. Od prvog dela napravite loptu i stavite u centar kalupa (sa obručem) prečnika 24 cm.

Drugi deo testa podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite na valjke dužine oko 55-60 cm. Od njih napravite pletenicu i stavite oko prvog dela testa. Pokrijte i ostavite na toplom mestu sat vremena da kolač nadolazi.

Nakon toga pripremite premaz tako što sjedinite brašno i vodu tako da nema grudvica, pa premažite kolač.

Složite pripremljene ukrase i pecite kolač na 180°C oko 1h ili zavisno od vaše rerne. Na polovini pečenja skinite obruč sa kalupa.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept