0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
400 g belog brašna
150 g heljdinog brašna
20 g C suvog kvasca
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300 ml vode
150 g šećera
1,5 dl vode
200 g susama
Zamesiti testo, pa ostaviti ga da odmara 30 min.
Zatim odvojiti testo u loptice veličine narandže i svaku lopticu razvaljati u tanki valjak koji upletemo i napravimo đevrek.
Svaki đevrek potapamo u preliv sa jedne pa sa druge strane, a zatim u prepečen susam.
Priprema preliva:
Šećer karamelizovati, pa dodati vodu i kuvati dok se šećer ne istopi, pa prohladiti.
Ostaviti đevreke 15 minuta da odstoje, pa peći ih 20 min na 200 C.
Zamesiti testo, pa ostaviti ga da odmara 30 min.
Zatim odvojiti testo u loptice veličine narandže i svaku lopticu razvaljati u tanki valjak koji upletemo i napravimo đevrek.
Svaki đevrek potapamo u preliv sa jedne pa sa druge strane, a zatim u prepečen susam.
Priprema preliva:
Šećer karamelizovati, pa dodati vodu i kuvati dok se šećer ne istopi, pa prohladiti.
Ostaviti đevreke 15 minuta da odstoje, pa peći ih 20 min na 200 C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.