burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Posni đevrek - turski somun

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

400 g belog brašna

150 g heljdinog brašna

20 g C suvog kvasca

2 kašike ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

300 ml vode

Preliv za đevreke:

150 g šećera

1,5 dl vode

200 g susama

Posni đevrek - turski somun

Koraci pripreme

Zamesiti testo, pa ostaviti ga da odmara 30 min.

Zatim odvojiti testo u loptice veličine narandže i svaku lopticu razvaljati u tanki valjak koji upletemo i napravimo đevrek.

Svaki đevrek potapamo u preliv sa jedne pa sa druge strane, a zatim u prepečen susam.

Priprema preliva:
Šećer karamelizovati, pa dodati vodu i kuvati dok se šećer ne istopi, pa prohladiti.

Ostaviti đevreke 15 minuta da odstoje, pa peći ih 20 min na 200 C.

Naši proizvodi

Posni đevrek - turski somun

Koraci pripreme

Zamesiti testo, pa ostaviti ga da odmara 30 min.

Zatim odvojiti testo u loptice veličine narandže i svaku lopticu razvaljati u tanki valjak koji upletemo i napravimo đevrek.

Svaki đevrek potapamo u preliv sa jedne pa sa druge strane, a zatim u prepečen susam.

Priprema preliva:
Šećer karamelizovati, pa dodati vodu i kuvati dok se šećer ne istopi, pa prohladiti.

Ostaviti đevreke 15 minuta da odstoje, pa peći ih 20 min na 200 C.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept