burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme180 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Posne slane kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
180 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

1 kg brašna

3 dl ulja

2 kesice C suvog kvasca

voda

2 kašičice soli

2 kašičice šećera

posni margarin

posni majonez

susam

Posne slane kiflice

Koraci pripreme

C suvi kvasac pomešati sa 2 kašičice šećera, čašom mlake vode i malo brašna.

Ostaviti da radi kvasac 10-ak minuta. Nakon toga ubaciti 3 dl ulja, 2 dl vode i brašno dodavati dok se ne utroši 1 kg brašna.

Po potrebi dodati još vode, da se dobije glatko testo koje se ne lepi. Na kraju dodati i 2 kašičice soli.

Testo ostaviti da odstoji sat vremena. Kada se udupliralo, premesiti i podeliti na manje jufkice.

Svaku jufkicu razvaljati i premazati sa margarinom, pa seći na osmine ili četvrtine u zavisnosti od toga kolike želite kiflica.

Ređati u podmazan pleh, premazati posnim majonezom i posuti susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Naši proizvodi

Posne slane kiflice

Koraci pripreme

C suvi kvasac pomešati sa 2 kašičice šećera, čašom mlake vode i malo brašna.

Ostaviti da radi kvasac 10-ak minuta. Nakon toga ubaciti 3 dl ulja, 2 dl vode i brašno dodavati dok se ne utroši 1 kg brašna.

Po potrebi dodati još vode, da se dobije glatko testo koje se ne lepi. Na kraju dodati i 2 kašičice soli.

Testo ostaviti da odstoji sat vremena. Kada se udupliralo, premesiti i podeliti na manje jufkice.

Svaku jufkicu razvaljati i premazati sa margarinom, pa seći na osmine ili četvrtine u zavisnosti od toga kolike želite kiflica.

Ređati u podmazan pleh, premazati posnim majonezom i posuti susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept