burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1 mera

Posne puter kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1 mera

Sastojci

1 kg brašna

1 C suvi kvasac

500 ml vode

100 ml ulja

3 kašike šećera

1 kašičica soli

posni majonez za premazivanje

susam

250 g margarina za prelivanje

Posne puter kifle

Koraci pripreme

Kvasac staviti u 500 ml vode i 3 kašike šećera, kada nadođe sipati u brašno, odmeriti oko 700 g brašna, pa dodavati ostatak.

Dodati ulje i kašičicu soli. Zamesiti lepo glatko testo i ostaviti da naraste.

Od testa praviti loptice kolike želite da su kifle veličine, svaka se pređe oklagijom i urola, kiflice se premažu posnim majonezom i pospu susamom.

Peći na 200 C oko 40 min.

Kada su gotove, na vrele kiflice ide po kašika vrućeg rastopljenog margarina.

Naši proizvodi

Posne puter kifle

Koraci pripreme

Kvasac staviti u 500 ml vode i 3 kašike šećera, kada nadođe sipati u brašno, odmeriti oko 700 g brašna, pa dodavati ostatak.

Dodati ulje i kašičicu soli. Zamesiti lepo glatko testo i ostaviti da naraste.

Od testa praviti loptice kolike želite da su kifle veličine, svaka se pređe oklagijom i urola, kiflice se premažu posnim majonezom i pospu susamom.

Peći na 200 C oko 40 min.

Kada su gotove, na vrele kiflice ide po kašika vrućeg rastopljenog margarina.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept