burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Posne perece

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo

800 g Brasno

1 čaša Ulja

2 kašičica So

1 kašika Secer

500 ml Topla voda

1 kesica C Suvi kvasac

Za dekoraciju

1 kašičica Krupna so

1 kašičica Susam

Posne perece

Lako se prave. Cak i ako nije post, odlican izbor za svaku priliku.

Koraci pripreme

Korak 1

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Kolicina ulja moze da se smanji. Dobije se lepo meko testo. Ostaviti na toplo da testo nadodje.

Korak 2

Nakon sto je testo nadoslo, deliti testo na jufke. Jufke valjati u traku i formirati perec. Pospemo susamom i solju.

Korak 3

Peci u zagrejanoj rerni 180 stepeni oko 25 minuta.

Naši proizvodi

Posne perece

Lako se prave. Cak i ako nije post, odlican izbor za svaku priliku.

Koraci pripreme

Korak 1

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Kolicina ulja moze da se smanji. Dobije se lepo meko testo. Ostaviti na toplo da testo nadodje.

Korak 2

Nakon sto je testo nadoslo, deliti testo na jufke. Jufke valjati u traku i formirati perec. Pospemo susamom i solju.

Korak 3

Peci u zagrejanoj rerni 180 stepeni oko 25 minuta.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept