0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
150 ml vode
50 ml ulja
1/2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica sirćeta
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
125 g posnog margarina
po potrebi belo brašno
3 kašike vode sobne temperature
1 prstohvat C sode bikarbone
malo susama
U vodu sobne temperature staviti C suvi kvasac, šećer i kašiku brašna.
Kroz desetak minuta dodati ulje, sirće, so i zamesiti glatko testo. Razvući ga u obliku pravougaonika i premazati omekšalim margarinom.
Levu stranu testa preklopiti do polovine testa, desnu stranu preko leve (ili ga preklopiti na drugi način).
Ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Postupak ponoviti 2 puta.
Testo između razvlačenja nije potrebno držati u frižideru.
Testu odseći ivice, a onda na kvadrate ili oblike željene veličin, a možete ih puniti bilo kojim nadevom.
Paštetice premazati rastvorenom C sodom bikarbonom, posuti susamom i peći na 180 C.
U vodu sobne temperature staviti C suvi kvasac, šećer i kašiku brašna.
Kroz desetak minuta dodati ulje, sirće, so i zamesiti glatko testo. Razvući ga u obliku pravougaonika i premazati omekšalim margarinom.
Levu stranu testa preklopiti do polovine testa, desnu stranu preko leve (ili ga preklopiti na drugi način).
Ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Postupak ponoviti 2 puta.
Testo između razvlačenja nije potrebno držati u frižideru.
Testu odseći ivice, a onda na kvadrate ili oblike željene veličin, a možete ih puniti bilo kojim nadevom.
Paštetice premazati rastvorenom C sodom bikarbonom, posuti susamom i peći na 180 C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.