burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija64

Posne kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
64

Sastojci

500 ml tople vode

100 ml ulja

2 kašike šećera

1 kašika soli

1 C suvi kvasac

1 C prašak za pecivo

1 kg brašna (po potrebi i više)

posni majonez

susam

1 otopljeni margarim

Posne kiflice

Koraci pripreme

Zamesiti 500 ml tople vode sa 100 ml ulja, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C suvog kvasca i 1 kesicom C praška za pecivo i 1 kg brašna.

Zamesiti testo i praviti kiflice.

Gotove kiflice premazati posnim majonezom i posuti susamom.

Ostaviti sa odmaraju 40 - 60 minuta, pa zatim peći.

Pečene kiflice izvaditi iz rerne i preliti svaku kiflicu sa kašičicom prethodno otopljenim margarinom.

Naši proizvodi

Posne kiflice

Koraci pripreme

Zamesiti 500 ml tople vode sa 100 ml ulja, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C suvog kvasca i 1 kesicom C praška za pecivo i 1 kg brašna.

Zamesiti testo i praviti kiflice.

Gotove kiflice premazati posnim majonezom i posuti susamom.

Ostaviti sa odmaraju 40 - 60 minuta, pa zatim peći.

Pečene kiflice izvaditi iz rerne i preliti svaku kiflicu sa kašičicom prethodno otopljenim margarinom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept