0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
64
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
64
500 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašike šećera
1 kašika soli
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
1 kg brašna (po potrebi i više)
posni majonez
susam
1 otopljeni margarim
Zamesiti 500 ml tople vode sa 100 ml ulja, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C suvog kvasca i 1 kesicom C praška za pecivo i 1 kg brašna.
Zamesiti testo i praviti kiflice.
Gotove kiflice premazati posnim majonezom i posuti susamom.
Ostaviti sa odmaraju 40 - 60 minuta, pa zatim peći.
Pečene kiflice izvaditi iz rerne i preliti svaku kiflicu sa kašičicom prethodno otopljenim margarinom.
Zamesiti 500 ml tople vode sa 100 ml ulja, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C suvog kvasca i 1 kesicom C praška za pecivo i 1 kg brašna.
Zamesiti testo i praviti kiflice.
Gotove kiflice premazati posnim majonezom i posuti susamom.
Ostaviti sa odmaraju 40 - 60 minuta, pa zatim peći.
Pečene kiflice izvaditi iz rerne i preliti svaku kiflicu sa kašičicom prethodno otopljenim margarinom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.