0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1/2 l mlake vode
1 kašičica C suvog kvasca
1 čaša ulja (200 ml)
1 kašičica soli
5 kašika šećera
malo strugane kore limuna
oko 500 g brašna
Kvasac staviti u toplu vodu i dodati 1 kašiku šećera da uskisne oko 15 minuta.
Dodati ostatak šećera, so, ulje, koru od limuna i zamesiti sa brašnom.
Ostaviti na toplo mesto da testo nadođe oko 1,5 sat.
Razvući testo, seći kifle željenog oblika i debljine i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Vruće kifle premazati uljem.
Kvasac staviti u toplu vodu i dodati 1 kašiku šećera da uskisne oko 15 minuta.
Dodati ostatak šećera, so, ulje, koru od limuna i zamesiti sa brašnom.
Ostaviti na toplo mesto da testo nadođe oko 1,5 sat.
Razvući testo, seći kifle željenog oblika i debljine i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Vruće kifle premazati uljem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.