burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Posne kifle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1/2 l mlake vode

1 kašičica C suvog kvasca

1 čaša ulja (200 ml)

1 kašičica soli

5 kašika šećera

malo strugane kore limuna

oko 500 g brašna

Posne kifle

Koraci pripreme

Kvasac staviti u toplu vodu i dodati 1 kašiku šećera da uskisne oko 15 minuta.

Dodati ostatak šećera, so, ulje, koru od limuna i zamesiti sa brašnom.

Ostaviti na toplo mesto da testo nadođe oko 1,5 sat.

Razvući testo, seći kifle željenog oblika i debljine i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Vruće kifle premazati uljem.

Naši proizvodi

Posne kifle

Koraci pripreme

Kvasac staviti u toplu vodu i dodati 1 kašiku šećera da uskisne oko 15 minuta.

Dodati ostatak šećera, so, ulje, koru od limuna i zamesiti sa brašnom.

Ostaviti na toplo mesto da testo nadođe oko 1,5 sat.

Razvući testo, seći kifle željenog oblika i debljine i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Vruće kifle premazati uljem.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept