0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
1 pakovanje posnih slanih rozen korica
300 ml voda
1 kašičica soli
4 supene kašike C Gustin
200 g posnog majoneza
2 kašike senfa
100 g posnog margarina
1 konzerva tunjevine
5 komada kuvane šargarepe
5 komada crvene paprike
150 g posnog kačkavalja
4 komada kiselih krastavčića
150 g zelenih maslina
1/2 kašičice belog bibera
20 dekorativnih čačkalica
Fil:
Gustin, so i 50 ml vode umutiti, da se dobije smesa bez grudica.
250 ml vode zagrejati do ključanja, umešati pripremljenu smesu od gustina i vode, i mešati dok se ne dobije gusti krem. Ostaviti da se ohladi.
Margarin penasto umutiti sa majonezom i senfom, pobiberiti i sjediniti sa skuvanim i ohlađenim gustinom.
Prilozi:
Šargarepu skuvati i izrendatic. Crvenu papriku iseckati na sitne komadiće. Kačkavalj izrendati. 2 kašike gustina i majoneza umutiti sa tunjevinom. Krastavčiće izrendati.
Filovanje:
Svaku rozen koru premazati filom. Na jednu koru staviti tunjevinu, na drugu šargarepu, na treću krastavčiće, na četvrtu seckanu crvenu papriku.
Filovati rozen korice dok se svi prilozi ne iskoriste. Zadnju rozen koricu premazati filom i posuti kačkavaljem.
Ostaviti slanu rozen tortu najmanje 12 sati u frižideru, a zatim je iseći na kocke, i svaku kocku ukrasiti dekorativnom čačkalicom i maslinom.
Fil:
Gustin, so i 50 ml vode umutiti, da se dobije smesa bez grudica.
250 ml vode zagrejati do ključanja, umešati pripremljenu smesu od gustina i vode, i mešati dok se ne dobije gusti krem. Ostaviti da se ohladi.
Margarin penasto umutiti sa majonezom i senfom, pobiberiti i sjediniti sa skuvanim i ohlađenim gustinom.
Prilozi:
Šargarepu skuvati i izrendatic. Crvenu papriku iseckati na sitne komadiće. Kačkavalj izrendati. 2 kašike gustina i majoneza umutiti sa tunjevinom. Krastavčiće izrendati.
Filovanje:
Svaku rozen koru premazati filom. Na jednu koru staviti tunjevinu, na drugu šargarepu, na treću krastavčiće, na četvrtu seckanu crvenu papriku.
Filovati rozen korice dok se svi prilozi ne iskoriste. Zadnju rozen koricu premazati filom i posuti kačkavaljem.
Ostaviti slanu rozen tortu najmanje 12 sati u frižideru, a zatim je iseći na kocke, i svaku kocku ukrasiti dekorativnom čačkalicom i maslinom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.