burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Posna slana rozen torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

1 pakovanje posnih slanih rozen korica

300 ml voda

1 kašičica soli

4 supene kašike C Gustin

200 g posnog majoneza

2 kašike senfa

100 g posnog margarina

1 konzerva tunjevine

5 komada kuvane šargarepe

5 komada crvene paprike

150 g posnog kačkavalja

4 komada kiselih krastavčića

150 g zelenih maslina

1/2 kašičice belog bibera

20 dekorativnih čačkalica

Posna slana rozen torta

Koraci pripreme

Fil:
Gustin, so i 50 ml vode umutiti, da se dobije smesa bez grudica.

250 ml vode zagrejati do ključanja, umešati pripremljenu smesu od gustina i vode, i mešati dok se ne dobije gusti krem. Ostaviti da se ohladi.

Margarin penasto umutiti sa majonezom i senfom, pobiberiti i sjediniti sa skuvanim i ohlađenim gustinom.

Prilozi:
Šargarepu skuvati i izrendatic. Crvenu papriku iseckati na sitne komadiće. Kačkavalj izrendati. 2 kašike gustina i majoneza umutiti sa tunjevinom. Krastavčiće izrendati.

Filovanje:
Svaku rozen koru premazati filom. Na jednu koru staviti tunjevinu, na drugu šargarepu, na treću krastavčiće, na četvrtu seckanu crvenu papriku.

Filovati rozen korice dok se svi prilozi ne iskoriste. Zadnju rozen koricu premazati filom i posuti kačkavaljem.

Ostaviti slanu rozen tortu najmanje 12 sati u frižideru, a zatim je iseći na kocke, i svaku kocku ukrasiti dekorativnom čačkalicom i maslinom.

Naši proizvodi

Posna slana rozen torta

Koraci pripreme

Fil:
Gustin, so i 50 ml vode umutiti, da se dobije smesa bez grudica.

250 ml vode zagrejati do ključanja, umešati pripremljenu smesu od gustina i vode, i mešati dok se ne dobije gusti krem. Ostaviti da se ohladi.

Margarin penasto umutiti sa majonezom i senfom, pobiberiti i sjediniti sa skuvanim i ohlađenim gustinom.

Prilozi:
Šargarepu skuvati i izrendatic. Crvenu papriku iseckati na sitne komadiće. Kačkavalj izrendati. 2 kašike gustina i majoneza umutiti sa tunjevinom. Krastavčiće izrendati.

Filovanje:
Svaku rozen koru premazati filom. Na jednu koru staviti tunjevinu, na drugu šargarepu, na treću krastavčiće, na četvrtu seckanu crvenu papriku.

Filovati rozen korice dok se svi prilozi ne iskoriste. Zadnju rozen koricu premazati filom i posuti kačkavaljem.

Ostaviti slanu rozen tortu najmanje 12 sati u frižideru, a zatim je iseći na kocke, i svaku kocku ukrasiti dekorativnom čačkalicom i maslinom.

Autor

Brankica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept