0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
500 g kora za pitu
5 jaja
100 g brašna
soli
voda
ulje
100 g prezli
300 ml mleka
400 g sitnog sira
1 C prašak za pecivo
Kore podeliti na 4 jednaka dela. U dublji sud pomešati 3 umućena jaja sa sirom i posoliti po ukusu.
U drugoj posudi pomešati C prašak za pecivo, mleko, malo ulja.
Na radnu površinu staviti jednu koru, premazati je mešavinom mleka i C praška za pecivo, preko staviti još dve premazane kore, te na kraju prekriti četvrtom.
Kroz sredinu kora dijagonalno preseći da se dobiju dva velika trougla. Potom seći od ta dva trougla manje trougliće.
Na svaki naneti po malo fila i urolati.
Svaku kiflicu premazati ovlaš vodom, uvaljati u brašno, umućena jaja, prezle i pržiti u vrelom ulju.
Postupak ponoviti i sa ostalim korama.
Kore podeliti na 4 jednaka dela. U dublji sud pomešati 3 umućena jaja sa sirom i posoliti po ukusu.
U drugoj posudi pomešati C prašak za pecivo, mleko, malo ulja.
Na radnu površinu staviti jednu koru, premazati je mešavinom mleka i C praška za pecivo, preko staviti još dve premazane kore, te na kraju prekriti četvrtom.
Kroz sredinu kora dijagonalno preseći da se dobiju dva velika trougla. Potom seći od ta dva trougla manje trougliće.
Na svaki naneti po malo fila i urolati.
Svaku kiflicu premazati ovlaš vodom, uvaljati u brašno, umućena jaja, prezle i pržiti u vrelom ulju.
Postupak ponoviti i sa ostalim korama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.