burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Pogačice sa slaninom i sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

120 ml mleka

1 C suvi kvasac

1 kašičica šećera

120 g kačkavalja

120 g mesnate slanine

500 g mekog belog brašna

100 ml ulja

1 jaje

semenke suncokreta

so

Pogačice sa slaninom i sirom

Koraci pripreme

U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko sa izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.

Slaninu iseći na kockice i propržiti, a potom je ocediti od suvišne masnoće. Kačkavalj izrendati na krupno rende.

U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, slaninu, kačkavalj i malo soli po ukusu.

Ručno izmešati, postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.

Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku cveta izvaditi pogačice.

Poslagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati umućenim jajetom i i posuti semenom suncukreta.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.

Naši proizvodi

Pogačice sa slaninom i sirom

Koraci pripreme

U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko sa izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.

Slaninu iseći na kockice i propržiti, a potom je ocediti od suvišne masnoće. Kačkavalj izrendati na krupno rende.

U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, slaninu, kačkavalj i malo soli po ukusu.

Ručno izmešati, postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.

Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku cveta izvaditi pogačice.

Poslagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati umućenim jajetom i i posuti semenom suncukreta.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept