0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
400 g sitnog sira
1 kesica suvog C kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
100 g margarina
100 ml vode
500 g brašna
150 g margarina
1 jaje
1 kesica C praška za pecivo
Kvasac i šećer preliti mlakom vodom i ostaviti da nadođe (150 g margarina staviti u frižider).
Koristiti sitan sir, ako nemate sitan može i onaj u kriškama, ali onda krišku sira izgnječite viljuškom.
U posudu gde je kvasac dodati C prašak za pecivo, sir, omekšali margarin (100 g), so i postepeno dodavati brašno.
Možda će trebati malo više od 500 g, a možda će biti dovoljno, zato treba dodavati postepeno, zavisi koliko je sir suv. Sitan sir je uglavnom "suvlji" od onog u kriškama.
Zamesiti testo da ne bude previše tvrdo, ali ni da se ne lepi mnogo na ruke. Ostaviti ga da naraste oko 30 minuta.
Kada je testo naraslo razviti ga u što veči krug pa uzeti margarin (150 g) iz frižidera i narendati na krupno rende preko testa. Testo umotati u rolat pa presaviti krajeve ka unutrašnjoj strani.
Onda ga opet razviti oklagijom debljine oko 1 cm. Čašom ili modlom izvaditi krugove te ih poređati u tepsiju.
Izmutiti jedno jaje pa premazati pogačice i ostaviti ih oko 15 minuta da odmor dok se greje rerna.
Staviti pogačice u zagrejanu rernu oko 30 minuta.
Kvasac i šećer preliti mlakom vodom i ostaviti da nadođe (150 g margarina staviti u frižider).
Koristiti sitan sir, ako nemate sitan može i onaj u kriškama, ali onda krišku sira izgnječite viljuškom.
U posudu gde je kvasac dodati C prašak za pecivo, sir, omekšali margarin (100 g), so i postepeno dodavati brašno.
Možda će trebati malo više od 500 g, a možda će biti dovoljno, zato treba dodavati postepeno, zavisi koliko je sir suv. Sitan sir je uglavnom "suvlji" od onog u kriškama.
Zamesiti testo da ne bude previše tvrdo, ali ni da se ne lepi mnogo na ruke. Ostaviti ga da naraste oko 30 minuta.
Kada je testo naraslo razviti ga u što veči krug pa uzeti margarin (150 g) iz frižidera i narendati na krupno rende preko testa. Testo umotati u rolat pa presaviti krajeve ka unutrašnjoj strani.
Onda ga opet razviti oklagijom debljine oko 1 cm. Čašom ili modlom izvaditi krugove te ih poređati u tepsiju.
Izmutiti jedno jaje pa premazati pogačice i ostaviti ih oko 15 minuta da odmor dok se greje rerna.
Staviti pogačice u zagrejanu rernu oko 30 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.