burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Pogačice sa kobasicom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

3-4 čaše brašna

100 ml vode

1 kašika šećera

1 kašika soli

1 kašika C suvog kvasca

150 g kobasice ili bilo kog suhomesnatog proizvoda

kečap, kisela pavlaka ili majonez

1/2 čaše ulja

Preliv:

1 žumance

1 kašika ulja

po želji susam

Pogačice sa kobasicom

Koraci pripreme

U posudu dodate C kvasac, kašičicu šećera, oko 40ml vode i 1 kašiku brašna. Sve to pomešati i ostaviti oko 5 minuta da odstoji.

U tu smesu dodati ostatak vode, kašiku soli i pola čaše ulja. Zatim postepeno dodavati brašno dok testo ne bude mekano i nelepljivo.

Zatim to testo uvaljate u krug i ostavite 30 minuta na toplom prostoru da nadođe. U pleh staviti ili ulje (može i mast ili puter), ili papir za pečenje.

Testo koje je prethodno odstojalo 30 minuta vadite iz posude, posipate sa malo brašna i pravite male kuglice koje stavljate u pleh.

Zatim u tom testu pravite male rupe u koje stavljate prvo ili kečap, ili majonez, ili pavlaku (po izboru), a zatim preko toga stavljate kobasicu (ili bilo koje drugo suhomesnato meso).

U malu posudu stavite žumance i malo ulja. Zatim testo koje je već spremno premažete žumancem i pospete sa susamom.

Pecite na 200 C dok ne poprime zlatnu boju.

Naši proizvodi

Pogačice sa kobasicom

Koraci pripreme

U posudu dodate C kvasac, kašičicu šećera, oko 40ml vode i 1 kašiku brašna. Sve to pomešati i ostaviti oko 5 minuta da odstoji.

U tu smesu dodati ostatak vode, kašiku soli i pola čaše ulja. Zatim postepeno dodavati brašno dok testo ne bude mekano i nelepljivo.

Zatim to testo uvaljate u krug i ostavite 30 minuta na toplom prostoru da nadođe. U pleh staviti ili ulje (može i mast ili puter), ili papir za pečenje.

Testo koje je prethodno odstojalo 30 minuta vadite iz posude, posipate sa malo brašna i pravite male kuglice koje stavljate u pleh.

Zatim u tom testu pravite male rupe u koje stavljate prvo ili kečap, ili majonez, ili pavlaku (po izboru), a zatim preko toga stavljate kobasicu (ili bilo koje drugo suhomesnato meso).

U malu posudu stavite žumance i malo ulja. Zatim testo koje je već spremno premažete žumancem i pospete sa susamom.

Pecite na 200 C dok ne poprime zlatnu boju.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept