0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3-4 čaše brašna
100 ml vode
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 kašika C suvog kvasca
150 g kobasice ili bilo kog suhomesnatog proizvoda
kečap, kisela pavlaka ili majonez
1/2 čaše ulja
1 žumance
1 kašika ulja
po želji susam
U posudu dodate C kvasac, kašičicu šećera, oko 40ml vode i 1 kašiku brašna. Sve to pomešati i ostaviti oko 5 minuta da odstoji.
U tu smesu dodati ostatak vode, kašiku soli i pola čaše ulja. Zatim postepeno dodavati brašno dok testo ne bude mekano i nelepljivo.
Zatim to testo uvaljate u krug i ostavite 30 minuta na toplom prostoru da nadođe. U pleh staviti ili ulje (može i mast ili puter), ili papir za pečenje.
Testo koje je prethodno odstojalo 30 minuta vadite iz posude, posipate sa malo brašna i pravite male kuglice koje stavljate u pleh.
Zatim u tom testu pravite male rupe u koje stavljate prvo ili kečap, ili majonez, ili pavlaku (po izboru), a zatim preko toga stavljate kobasicu (ili bilo koje drugo suhomesnato meso).
U malu posudu stavite žumance i malo ulja. Zatim testo koje je već spremno premažete žumancem i pospete sa susamom.
Pecite na 200 C dok ne poprime zlatnu boju.
U posudu dodate C kvasac, kašičicu šećera, oko 40ml vode i 1 kašiku brašna. Sve to pomešati i ostaviti oko 5 minuta da odstoji.
U tu smesu dodati ostatak vode, kašiku soli i pola čaše ulja. Zatim postepeno dodavati brašno dok testo ne bude mekano i nelepljivo.
Zatim to testo uvaljate u krug i ostavite 30 minuta na toplom prostoru da nadođe. U pleh staviti ili ulje (može i mast ili puter), ili papir za pečenje.
Testo koje je prethodno odstojalo 30 minuta vadite iz posude, posipate sa malo brašna i pravite male kuglice koje stavljate u pleh.
Zatim u tom testu pravite male rupe u koje stavljate prvo ili kečap, ili majonez, ili pavlaku (po izboru), a zatim preko toga stavljate kobasicu (ili bilo koje drugo suhomesnato meso).
U malu posudu stavite žumance i malo ulja. Zatim testo koje je već spremno premažete žumancem i pospete sa susamom.
Pecite na 200 C dok ne poprime zlatnu boju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.