0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
500 g brašna
1 kašika masti
1 jaje
1 čaša jogurta
1 kesica C suvog kvasca
100 ml mleka
200-300 g čvaraka
po ukusu soli
Čvarke sitno iseckajte ili sameljite.
U manju vanglu stavite brašno, jaje, mast, jogurt i razmučen kcasac u mlakom mleku, pa sve izmešajte najpre u vangli, a zatim preručite na radnu površinu pa dobro umesite rukama.
Ostavite testo pokriveno da odmori oko pola sata.
Nakon toga ga razvucite oklagijom u četvrtast oblik pa stavite trećinu čvaraka, preklopite kao knjigu ili lisnato testo pa ostavite da odmara 15 min.
Ponovite isti postupak još dva puta, a zatim tako pripremljeno testo razvucite na debljinu do 1 cm i čašom vadite krugove.
Ređajte ih na tepsiju, odozgo ih premažite umućenim žumancetom i pecite na 220-230 stepeni oko pola sata.
Čvarke sitno iseckajte ili sameljite.
U manju vanglu stavite brašno, jaje, mast, jogurt i razmučen kcasac u mlakom mleku, pa sve izmešajte najpre u vangli, a zatim preručite na radnu površinu pa dobro umesite rukama.
Ostavite testo pokriveno da odmori oko pola sata.
Nakon toga ga razvucite oklagijom u četvrtast oblik pa stavite trećinu čvaraka, preklopite kao knjigu ili lisnato testo pa ostavite da odmara 15 min.
Ponovite isti postupak još dva puta, a zatim tako pripremljeno testo razvucite na debljinu do 1 cm i čašom vadite krugove.
Ređajte ih na tepsiju, odozgo ih premažite umućenim žumancetom i pecite na 220-230 stepeni oko pola sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.