burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Pletenica sa suvim voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

600 g brašna T-400

1 kesica C suvi kvasac 10 g

200 ml mleka

70 g maslaca

2 jaja

listići badema

300 g sušenog voća:

urme, smokve, suvo grožđe, suve šljive...

1 žumance

1 kesica C vanilin šećera

Pletenica sa suvim voćem

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati kvasac i kašiku šećera.

Kada kvasac naraste zamesiti testo od 2 jaja, brašna i maslaca.

Na kraju mešenja u testo dodajte suvo voće.

Prekriti čistom krpom i ostaviti oko 40-45 min na toplom mestu da nadodje.

Zatim testo istresti na pobrašnjenu podlogu, još jednom preraditi i podeliti na delove od kojih pravimo pletenice.

Od svakog dela formirati dužu traku, ispletite traku tako da se dobije oblik pletenice i redjati na pek papir.

Ostaviti još oko 15-tak min na toplom da malo nadodju.

Zatim ih premazati umućenim žumancetom u koje smo dodali malo vanilin šećera i posuti bademima.

Peći u već zagrejanoj rerni oko 45 min na 200° C.

Naši proizvodi

Pletenica sa suvim voćem

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati kvasac i kašiku šećera.

Kada kvasac naraste zamesiti testo od 2 jaja, brašna i maslaca.

Na kraju mešenja u testo dodajte suvo voće.

Prekriti čistom krpom i ostaviti oko 40-45 min na toplom mestu da nadodje.

Zatim testo istresti na pobrašnjenu podlogu, još jednom preraditi i podeliti na delove od kojih pravimo pletenice.

Od svakog dela formirati dužu traku, ispletite traku tako da se dobije oblik pletenice i redjati na pek papir.

Ostaviti još oko 15-tak min na toplom da malo nadodju.

Zatim ih premazati umućenim žumancetom u koje smo dodali malo vanilin šećera i posuti bademima.

Peći u već zagrejanoj rerni oko 45 min na 200° C.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept