0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 40
1 jaje
10 g C suvi kvasac
1 kafena kašičica šećera
1 kafena kašičica soli
200 g sira
200 g kečapa
malo origana
200 ml mleka
200 ml vode
100 ml ulja
oko 1 kg brašna
200 g margarina
1 žumance
U činiju stavite kvasac, mlako mleko i šećera. Izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta.
Zatim dodajte vodu, ulje, jedno jaje, so i polovinu brašna. Promešajte i postepenim dodavanjem brašna zamesite testo.
Kada ste zamesili testo ostaviti da odstoji oko pola sata.
Kada je testo naraslo podeliti ga na 4 dela, svaki deo razvući i preko narendati margarin, stim što na poslednji deo ne rendati margarin.
Pritisnuti i razvući jednu veliku koru debljine 4-5mm.
Namažite kečap, narendajte sir (ili kačkavalj), možete dodati i neke suhomesnate proizvode (seckane ili narendane), dodajte origano i uvite testo u rolat.
Pripremite tepsiju sa pek papirom i oštrim nožem seći pužiće.
Svaki pužić malo rukom oblikujte.
U činiju stavite kvasac, mlako mleko i šećera. Izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta.
Zatim dodajte vodu, ulje, jedno jaje, so i polovinu brašna. Promešajte i postepenim dodavanjem brašna zamesite testo.
Kada ste zamesili testo ostaviti da odstoji oko pola sata.
Kada je testo naraslo podeliti ga na 4 dela, svaki deo razvući i preko narendati margarin, stim što na poslednji deo ne rendati margarin.
Pritisnuti i razvući jednu veliku koru debljine 4-5mm.
Namažite kečap, narendajte sir (ili kačkavalj), možete dodati i neke suhomesnate proizvode (seckane ili narendane), dodajte origano i uvite testo u rolat.
Pripremite tepsiju sa pek papirom i oštrim nožem seći pužiće.
Svaki pužić malo rukom oblikujte.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.