0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
150 ml mleko
100 ml voda
1 kašičica šećer
1 kašičica so
50 ml ulje
600 g brašno
200 g salama/šunka
150 g kačkavalj
po potrebi kečap
po potrebi origano
1 komad žumanca
1 kašika mleko
po potrebi susam
Mekano i veoma ukusno pecivo.
Za testo:U mlako mleko dodati C kvasac,šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usiti brašno,dodati so i izmešati.Uliti mlaku vodu,nadošli kvasac i zamesiti testo.Testo odmah prebaciti na nauljanu radnu površinu i mesiti dok se ne sjedini sa uljem(50 ml ulja,mera koja je navedena za testo).
Testo podeliti na 2 dela formirajući jufkice.Premazati ih uljem,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Jufkice razviti u oblik pravougaonika.Podeliti na 2 dela i svaki deo zaseći sa jedne strane.
Za nadev:Izrendati salamu i kačkavalj i staviti u odgovarajuću posudu,dodati kečap,origano i izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili.Filovati svaku polovinu testa.
Urolati i poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.Ostaviti da odstoje 30 minuta.
Sjediniti žumance i mleko,razmutiti ih viljuškom,premazati pecivo,posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pečeno pecivo izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.
Mekano i veoma ukusno pecivo.
Za testo:U mlako mleko dodati C kvasac,šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usiti brašno,dodati so i izmešati.Uliti mlaku vodu,nadošli kvasac i zamesiti testo.Testo odmah prebaciti na nauljanu radnu površinu i mesiti dok se ne sjedini sa uljem(50 ml ulja,mera koja je navedena za testo).
Testo podeliti na 2 dela formirajući jufkice.Premazati ih uljem,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Jufkice razviti u oblik pravougaonika.Podeliti na 2 dela i svaki deo zaseći sa jedne strane.
Za nadev:Izrendati salamu i kačkavalj i staviti u odgovarajuću posudu,dodati kečap,origano i izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili.Filovati svaku polovinu testa.
Urolati i poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.Ostaviti da odstoje 30 minuta.
Sjediniti žumance i mleko,razmutiti ih viljuškom,premazati pecivo,posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pečeno pecivo izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.