burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Pizza pecivo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

150 ml mleko

100 ml voda

1 kesica C Suvi kvasac

1 kašičica šećer

1 kašičica so

50 ml ulje

600 g brašno

Za nadev:

200 g salama/šunka

150 g kačkavalj

po potrebi kečap

po potrebi origano

I još:

1 komad žumanca

1 kašika mleko

po potrebi susam

Pizza pecivo

Mekano i veoma ukusno pecivo.

Koraci pripreme

1

Za testo:U mlako mleko dodati C kvasac,šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usiti brašno,dodati so i izmešati.Uliti mlaku vodu,nadošli kvasac i zamesiti testo.Testo odmah prebaciti na nauljanu radnu površinu i mesiti dok se ne sjedini sa uljem(50 ml ulja,mera koja je navedena za testo).

2

Testo podeliti na 2 dela formirajući jufkice.Premazati ih uljem,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.

3

Jufkice razviti u oblik pravougaonika.Podeliti na 2 dela i svaki deo zaseći sa jedne strane.

4

Za nadev:Izrendati salamu i kačkavalj i staviti u odgovarajuću posudu,dodati kečap,origano i izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili.Filovati svaku polovinu testa.

5

Urolati i poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.Ostaviti da odstoje 30 minuta.

6

Sjediniti žumance i mleko,razmutiti ih viljuškom,premazati pecivo,posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

7

Pečeno pecivo izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

8

Seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Pizza pecivo

Mekano i veoma ukusno pecivo.

Koraci pripreme

1

Za testo:U mlako mleko dodati C kvasac,šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usiti brašno,dodati so i izmešati.Uliti mlaku vodu,nadošli kvasac i zamesiti testo.Testo odmah prebaciti na nauljanu radnu površinu i mesiti dok se ne sjedini sa uljem(50 ml ulja,mera koja je navedena za testo).

2

Testo podeliti na 2 dela formirajući jufkice.Premazati ih uljem,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.

3

Jufkice razviti u oblik pravougaonika.Podeliti na 2 dela i svaki deo zaseći sa jedne strane.

4

Za nadev:Izrendati salamu i kačkavalj i staviti u odgovarajuću posudu,dodati kečap,origano i izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili.Filovati svaku polovinu testa.

5

Urolati i poređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.Ostaviti da odstoje 30 minuta.

6

Sjediniti žumance i mleko,razmutiti ih viljuškom,premazati pecivo,posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

7

Pečeno pecivo izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

8

Seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept