0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
12 tankih kora
1 šoljica mleka
1 kafena kašika šećera
1/2 kesice C suvog kvasca
2 jaja
1 šoljica kisele vode
1 kafena kašičica soli
2/3 šoljice ulja
9 ili 10 kašika brašna
(da smesa bude gustine malo više nego za palačinke)
mrvljeni sir 150 g
4 viršle
za posipanje susam
Zagrejati 1 šoljicu mleka, skloniti, dodati 1 kafenu kašičicu šećera i 1/2 kesice C suvog kvasca. Ostaviti da stoji 5-10 minuta.
Posebno umutiti 2 jaja, 1 šoljicu kisele vode, 2/3 šoljice ulja, 1 kafena kašičica soli, dodati prethodno razmućen kvasac.
Sve umutiti, dodavati postepeno brašno, 9 ili 10 supenih kašika.
Potrebno je za 4 rolata po 3 tanke kore.
Fil može biti po želji, u mom slučaju mrvljeni sir za 2 rolata, a za 2 rolata viršle.
Staviti na radnu površinu 1 koru, premazati je umućenom smešom, zatim drugu koru, isto premazati smešom, staviti treću koru a zatim mrvljeni sir ili viršle ili sta god želite.
Uviti rolat, složiti na pleh za pečenje.
Premazati ostatkom smeše i posuti susam. Ostaviti da odstoji 10 min, pa peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10 minuta, a zatim povećati temperaturu na 180 stepeni i peći dok ne porumeni.
Zagrejati 1 šoljicu mleka, skloniti, dodati 1 kafenu kašičicu šećera i 1/2 kesice C suvog kvasca. Ostaviti da stoji 5-10 minuta.
Posebno umutiti 2 jaja, 1 šoljicu kisele vode, 2/3 šoljice ulja, 1 kafena kašičica soli, dodati prethodno razmućen kvasac.
Sve umutiti, dodavati postepeno brašno, 9 ili 10 supenih kašika.
Potrebno je za 4 rolata po 3 tanke kore.
Fil može biti po želji, u mom slučaju mrvljeni sir za 2 rolata, a za 2 rolata viršle.
Staviti na radnu površinu 1 koru, premazati je umućenom smešom, zatim drugu koru, isto premazati smešom, staviti treću koru a zatim mrvljeni sir ili viršle ili sta god želite.
Uviti rolat, složiti na pleh za pečenje.
Premazati ostatkom smeše i posuti susam. Ostaviti da odstoji 10 min, pa peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10 minuta, a zatim povećati temperaturu na 180 stepeni i peći dok ne porumeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.