0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
200 g brašna
100 g C griza
1 C prašak za pecivo
1 kesica cimeta
500 g sira
4 jaja
150 ml ulja
1 pakovanje kora za pitu
400 g blitve
1 kašičica smeše začina
200 g brašna i malo soli zamesito sa malo tople vode.
Napravljeno testo razviti u krug, premazati uljem i ostaviti da odstoji.
Pomešati sir, jaja, C prašak za pecivo, cimet, C griz, ulje, smešu začina i blitvu.
Razvući koru i obložiti tepsiju tako da krajevi ostanu van tepsije.
Ređati kore za pitu i fil naizmenično, a zatim krajeve razvučene kore prebaciti preko pite.
Jedno jaje razmutiti sa malo cimeta i premazati pitu.
Peći na 200 stepeni 40 minuta.
200 g brašna i malo soli zamesito sa malo tople vode.
Napravljeno testo razviti u krug, premazati uljem i ostaviti da odstoji.
Pomešati sir, jaja, C prašak za pecivo, cimet, C griz, ulje, smešu začina i blitvu.
Razvući koru i obložiti tepsiju tako da krajevi ostanu van tepsije.
Ređati kore za pitu i fil naizmenično, a zatim krajeve razvučene kore prebaciti preko pite.
Jedno jaje razmutiti sa malo cimeta i premazati pitu.
Peći na 200 stepeni 40 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.