burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Pita sa mesom i krompirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

500 g kora za pitu

350 g mlevenog mesa

4 srednja krompira

1 veća glavica crnog luka

150 ml vode

1 kašika ulja

2 kašičice suvog biljnog začina

1 prsohvat mlevenog bibera

Za preliv:

4 jaja

50 ml gazirane vode

2 dl gustog jogurta

40 ml ulja

1 kašičica C praška za pecivo

1 kašičica soli

Pita sa mesom i krompirom

Koraci pripreme

U šerpu dodati vodu, ulje i samleveni crni luk, malo prodinstati.

Zatim dodati mleveno meso dinstati oko pola sata.

Krompir oljuštiti i izrendati pa dodati u meso, promešati pa dodati suvi začin i mleveni biber.

Tepsiju obložiti pek papirom, ređati po dve kore, naneti pripremljenu smešu.

Postupak ponavljati dok se smeša ne utroši.

Pripremiti preliv, umutiti 4 jaja sa gaziranom vodom, jogurtom, uljem, kašičicom C praška za pecivo i kašičicom soli.

Pitu iseći na kocke i preliti smešom.

Peći na 220 C kada počne da rumeni smanjiti temperaturu.

Naši proizvodi

Pita sa mesom i krompirom

Koraci pripreme

U šerpu dodati vodu, ulje i samleveni crni luk, malo prodinstati.

Zatim dodati mleveno meso dinstati oko pola sata.

Krompir oljuštiti i izrendati pa dodati u meso, promešati pa dodati suvi začin i mleveni biber.

Tepsiju obložiti pek papirom, ređati po dve kore, naneti pripremljenu smešu.

Postupak ponavljati dok se smeša ne utroši.

Pripremiti preliv, umutiti 4 jaja sa gaziranom vodom, jogurtom, uljem, kašičicom C praška za pecivo i kašičicom soli.

Pitu iseći na kocke i preliti smešom.

Peći na 220 C kada počne da rumeni smanjiti temperaturu.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept