burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Pita razvukača sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

800 g brašna tip 400

1 kašičica soli

1 kašičica C suvog kvasca

250 ml ulja

400 ml vode

500 g sira

4 jaja

1 čaša kisele vode

malo soli

Pita razvukača sa sirom

Koraci pripreme

Brašno, so, kvasac, ulje 200 ml i vodu. Sve to umesiti. Dobro izmesiti sve grudvice. I lagano umesiti testo.

Podelite na 4 manja kruga i ostaviti da naraste, pola sata do sat vremena.

Dok testo raste pripremite fil: 4 jaja, malo soli, 1 časa kisele vode i 500 g sitnog sira. Sve to izmešati dobro.

Kada je testo naraslo. Počnite da razvijate. Pospite brašno stavite krug razvite oklagijom sto više može.

Onda pomažite uljem i počnite rukama da razvlačite koru sve u krug. Kada je kora providno tanka tada je skroz razvijena.

Pomažite koru uljem i pospite filom od sira. Uvijte u rolat i prebacite u podmazanu tepsiju. Tako sva 4 kruga isti postupak.

Premažite uljem i odmah pecite na 200 stepeni.

Kada je rumena i pečena izvadite pitu pokrite krpom i ostabite da se ohladi.

Kada se ohladi isecite pitu.

Naši proizvodi

Pita razvukača sa sirom

Koraci pripreme

Brašno, so, kvasac, ulje 200 ml i vodu. Sve to umesiti. Dobro izmesiti sve grudvice. I lagano umesiti testo.

Podelite na 4 manja kruga i ostaviti da naraste, pola sata do sat vremena.

Dok testo raste pripremite fil: 4 jaja, malo soli, 1 časa kisele vode i 500 g sitnog sira. Sve to izmešati dobro.

Kada je testo naraslo. Počnite da razvijate. Pospite brašno stavite krug razvite oklagijom sto više može.

Onda pomažite uljem i počnite rukama da razvlačite koru sve u krug. Kada je kora providno tanka tada je skroz razvijena.

Pomažite koru uljem i pospite filom od sira. Uvijte u rolat i prebacite u podmazanu tepsiju. Tako sva 4 kruga isti postupak.

Premažite uljem i odmah pecite na 200 stepeni.

Kada je rumena i pečena izvadite pitu pokrite krpom i ostabite da se ohladi.

Kada se ohladi isecite pitu.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept