0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
500 g brašna
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 jaje
1 C suvi kvasac
200 ml mleka
180 g kisele pavlake
200 g sira
po ukusu soli
ulje po potrebi
Brašno usuti u odgovarajuću posudu, dodati so, C suvi kvasac i izmešati.
Sipati mlako mleko, umešati jaje, šećer, kiselu pavlaku i zamesiti mekše testo. Ostaviti da naraste prekriveno čistom kuhinjskom krpom.
Nadošlo tedto podeliti na dva dela formirajući jufke. Obe jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći ih na po 9 pravougaonika.
Na svaki pravougaonik staviti po malo sira posoljenog po ukusu zavisno od toga koliko je sir slan.
Krajeve testa premazati vodom,preklopiti i urolati.
Piroške pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa svih strana, pa ih odlagati na kuhinjski papir da bi se ocedio višak masnoće.
Piroške poslužiti vruće.
Brašno usuti u odgovarajuću posudu, dodati so, C suvi kvasac i izmešati.
Sipati mlako mleko, umešati jaje, šećer, kiselu pavlaku i zamesiti mekše testo. Ostaviti da naraste prekriveno čistom kuhinjskom krpom.
Nadošlo tedto podeliti na dva dela formirajući jufke. Obe jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći ih na po 9 pravougaonika.
Na svaki pravougaonik staviti po malo sira posoljenog po ukusu zavisno od toga koliko je sir slan.
Krajeve testa premazati vodom,preklopiti i urolati.
Piroške pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa svih strana, pa ih odlagati na kuhinjski papir da bi se ocedio višak masnoće.
Piroške poslužiti vruće.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.