0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 40-tak
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 40-tak
1 kg brašna
1 kocka kvasca
1 čaša pavlake
300 g šunkarice
1/2 pakovanja namaznog margarina
3 žumanceta
kiseli krastavci, po ukusu
300 ml mleka
1 kašika šećera
1,5 kašika soli
150 ml ulja
300 ml kečapa
1 kesica origana
200 g trapista
Kvasac razmutiti u mleku sa šećerom i kad nadođe dodati u vanglicu gde su već stavljeni ostali sastojci za testo. Umesiti testo i ostaviti da se masa udvostruči.
Pripremiti fil tako što ćemo sitno naseckati šunkaricu i krastavce, pa dodati žumanca, pavlaku i margarin.
Testo podeliti na 4 dela, pa svaki deo razvući oklagijom u približno pravougaoni oblik i nafilovati.
Testo urolati kao rolat i seći komade debljine oko 1 cm.
Ređati ih u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pred kraj pečenja, četkicom premazati pice kečapom, posuti origanom i po želji staviti na njih rendani trapist.
Vratiti ih u rernu još 5 minuta i pica rolati su gotovi.
Kvasac razmutiti u mleku sa šećerom i kad nadođe dodati u vanglicu gde su već stavljeni ostali sastojci za testo. Umesiti testo i ostaviti da se masa udvostruči.
Pripremiti fil tako što ćemo sitno naseckati šunkaricu i krastavce, pa dodati žumanca, pavlaku i margarin.
Testo podeliti na 4 dela, pa svaki deo razvući oklagijom u približno pravougaoni oblik i nafilovati.
Testo urolati kao rolat i seći komade debljine oko 1 cm.
Ređati ih u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pred kraj pečenja, četkicom premazati pice kečapom, posuti origanom i po želji staviti na njih rendani trapist.
Vratiti ih u rernu još 5 minuta i pica rolati su gotovi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.