burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 40-tak

Pica rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 40-tak

Sastojci

Testo:

1 kg brašna

1 kocka kvasca

Fil:

1 čaša pavlake

300 g šunkarice

1/2 pakovanja namaznog margarina

3 žumanceta

kiseli krastavci, po ukusu

Za premazivanje:

300 ml mleka

1 kašika šećera

1,5 kašika soli

150 ml ulja

300 ml kečapa

1 kesica origana

200 g trapista

Pica rolat

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti u mleku sa šećerom i kad nadođe dodati u vanglicu gde su već stavljeni ostali sastojci za testo. Umesiti testo i ostaviti da se masa udvostruči.

Pripremiti fil tako što ćemo sitno naseckati šunkaricu i krastavce, pa dodati žumanca, pavlaku i margarin.

Testo podeliti na 4 dela, pa svaki deo razvući oklagijom u približno pravougaoni oblik i nafilovati.

Testo urolati kao rolat i seći komade debljine oko 1 cm.

Ređati ih u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pred kraj pečenja, četkicom premazati pice kečapom, posuti origanom i po želji staviti na njih rendani trapist.

Vratiti ih u rernu još 5 minuta i pica rolati su gotovi.

Naši proizvodi

Pica rolat

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti u mleku sa šećerom i kad nadođe dodati u vanglicu gde su već stavljeni ostali sastojci za testo. Umesiti testo i ostaviti da se masa udvostruči.

Pripremiti fil tako što ćemo sitno naseckati šunkaricu i krastavce, pa dodati žumanca, pavlaku i margarin.

Testo podeliti na 4 dela, pa svaki deo razvući oklagijom u približno pravougaoni oblik i nafilovati.

Testo urolati kao rolat i seći komade debljine oko 1 cm.

Ređati ih u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pred kraj pečenja, četkicom premazati pice kečapom, posuti origanom i po želji staviti na njih rendani trapist.

Vratiti ih u rernu još 5 minuta i pica rolati su gotovi.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept