burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Pica piroške

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

500 g brašna

150 g krompira

2 jajeta

150 ml mleka

1 kašičica soli

10 g C suvog kvasca

50 g margarina

200 g šunkarice

200 g kačkavalja

100 ml kečapa

200 ml ulja

Pica piroške

Koraci pripreme

Skuvati krompir i ostaviti da se ohladi.

Staviti C kvasac u malo toplog mleka da nadođe, pa ga dodati brašnu, dodati so, šećer, žumanca, izgnječen krompir, mleko, margarin i umesiti glatko testo.

Ostaviti na toplom 30 minuta da naraste. Razviti testo debljine prsta, premazati ga umućenim belancetom.

Onda ga iseći na kocke i na svaku stavljati kašičicu fila.

Fil:
Izrendati šunkaricu, sir i pomešati sa kečapom.

Svaku kockicu uviti kao valjak i pržiti u vrelom ulju.

Naši proizvodi

Pica piroške

Koraci pripreme

Skuvati krompir i ostaviti da se ohladi.

Staviti C kvasac u malo toplog mleka da nadođe, pa ga dodati brašnu, dodati so, šećer, žumanca, izgnječen krompir, mleko, margarin i umesiti glatko testo.

Ostaviti na toplom 30 minuta da naraste. Razviti testo debljine prsta, premazati ga umućenim belancetom.

Onda ga iseći na kocke i na svaku stavljati kašičicu fila.

Fil:
Izrendati šunkaricu, sir i pomešati sa kečapom.

Svaku kockicu uviti kao valjak i pržiti u vrelom ulju.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept