burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija8

Pica paketići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

250 ml Mleka

1 kesica C Suvi kvasac

1 kašičica Šećera

1 kašičica Soli

150 ml Ulja

1 komad Jaje

1 komad Belance

600 g Brašno

Za nadev:

200 g Rendane šunke

100 g Rendane gaude

60 ml Paradajz sosa

Malo g Origana

Još:

1 komad Žumance

3 kašika Ulje

Malo g Susam.

Pica paketići

Za sve one koji uživaju u ukusu pice na malo drugačiji i dekorativniji način.

Koraci pripreme

Priprema testa:

U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa šećerom i kašikom brašna. Ostaviti da odstoji oko pet minuta. Nadošlom kvascu dodati ulje, jaje, belance, brašno ( u nekoliko navrata) i so. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji oko 40 minuta.

Razvijanje testa:

Nadošlo testo razviti u što tanju pravougaonu koru. Iseći je na kvadrate željenih dimenzija.

Oblikovanje peciva:

Svaki kvadrat presaviti po nekoliko milimetara sa sve četiri strane. Okrenuti drugu stranu kvadrata, tako da strana koju smo presavijali bude ka spolja.

Filovanje peciva:

Na unutrašnju stranu kvadrata staviti po malo fila. Preklapati unakrsno krajeve kvadrata. Postupak ponavljati i sa preostalim testom.

Finalni postupak:

Pecivo ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i po sredini posuti susamom.

Pečenje:

Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada se prohlade, svako pecivo ukrasnom trakom vezati i servirati.

Naši proizvodi

Pica paketići

Za sve one koji uživaju u ukusu pice na malo drugačiji i dekorativniji način.

Koraci pripreme

Priprema testa:

U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa šećerom i kašikom brašna. Ostaviti da odstoji oko pet minuta. Nadošlom kvascu dodati ulje, jaje, belance, brašno ( u nekoliko navrata) i so. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji oko 40 minuta.

Razvijanje testa:

Nadošlo testo razviti u što tanju pravougaonu koru. Iseći je na kvadrate željenih dimenzija.

Oblikovanje peciva:

Svaki kvadrat presaviti po nekoliko milimetara sa sve četiri strane. Okrenuti drugu stranu kvadrata, tako da strana koju smo presavijali bude ka spolja.

Filovanje peciva:

Na unutrašnju stranu kvadrata staviti po malo fila. Preklapati unakrsno krajeve kvadrata. Postupak ponavljati i sa preostalim testom.

Finalni postupak:

Pecivo ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i po sredini posuti susamom.

Pečenje:

Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada se prohlade, svako pecivo ukrasnom trakom vezati i servirati.

Autor

Sandra Stojiljković Cvetković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept