0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
250 ml Mleka
1 kašičica Šećera
1 kašičica Soli
150 ml Ulja
1 komad Jaje
1 komad Belance
600 g Brašno
200 g Rendane šunke
100 g Rendane gaude
60 ml Paradajz sosa
Malo g Origana
1 komad Žumance
3 kašika Ulje
Malo g Susam.
Za sve one koji uživaju u ukusu pice na malo drugačiji i dekorativniji način.
U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa šećerom i kašikom brašna. Ostaviti da odstoji oko pet minuta. Nadošlom kvascu dodati ulje, jaje, belance, brašno ( u nekoliko navrata) i so. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji oko 40 minuta.
Nadošlo testo razviti u što tanju pravougaonu koru. Iseći je na kvadrate željenih dimenzija.
Svaki kvadrat presaviti po nekoliko milimetara sa sve četiri strane. Okrenuti drugu stranu kvadrata, tako da strana koju smo presavijali bude ka spolja.
Na unutrašnju stranu kvadrata staviti po malo fila. Preklapati unakrsno krajeve kvadrata. Postupak ponavljati i sa preostalim testom.
Pecivo ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i po sredini posuti susamom.
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada se prohlade, svako pecivo ukrasnom trakom vezati i servirati.
Za sve one koji uživaju u ukusu pice na malo drugačiji i dekorativniji način.
U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa šećerom i kašikom brašna. Ostaviti da odstoji oko pet minuta. Nadošlom kvascu dodati ulje, jaje, belance, brašno ( u nekoliko navrata) i so. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji oko 40 minuta.
Nadošlo testo razviti u što tanju pravougaonu koru. Iseći je na kvadrate željenih dimenzija.
Svaki kvadrat presaviti po nekoliko milimetara sa sve četiri strane. Okrenuti drugu stranu kvadrata, tako da strana koju smo presavijali bude ka spolja.
Na unutrašnju stranu kvadrata staviti po malo fila. Preklapati unakrsno krajeve kvadrata. Postupak ponavljati i sa preostalim testom.
Pecivo ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i po sredini posuti susamom.
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada se prohlade, svako pecivo ukrasnom trakom vezati i servirati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.